Uutislistaukseen

Lappeenrannan kaupunki, raatihuoneen korttelin ilmakuva Raatihuoneen kortteli aluerajauksella

Lappeenrannan Raatihuoneen korttelin ideakilpailun voitosta kilpailee yhteensä 63 ehdotusta

24.10.2018 11.29

Lappeenrannan kaupunki järjesti yhteistyössä Lappeenrannan seurakuntayhtymän kanssa suppean yleisen ideakilpailun Raatihuoneen korttelin suunnittelusta.

Ideakilpailu oli avoinna 18.6.–8.10.2018 ja kilpailuohjelman mukaisia kilpailutöitä saapui määräaikaan mennessä yhteensä 63 kappaletta.

Kilpailuohjelman suunnittelualueena toimi Raatihuoneen kortteli. Kilpailijoiden tehtävänä oli esittää Koulukadun ja Kauppakadun kulmauksessa sijaitsevan seurakuntakeskuksen paikalle asuin-, toimisto- ja liikerakentamista. Korttelin itäosaan kilpailijoilla oli mahdollisuus esittää entisen virastotalon paikalle uudisrakentamista, jonka lisäksi kilpailijat saivat ottaa kantaa korttelia reunustavien katualueiden kehittämiseen.

Kilpailuehdotuksilta toivottiin näkemyksiä korttelikokonaisuuden toiminnallisuuden kehittämiseen koskien erityisesti uudisrakennusten alakerrosten toimintoja, sekä Raatihuoneen puistoa ja piha-alueita.

Toimialajohtaja Pasi Leimi pitää kilpailuun saapuneiden ehdotusten lukumäärää hyvänä. Kilpailuehdotuksista näkyy niihin tutustuneen Leimin mukaan se, että kilpailijat ovat selkeästi paneutuneet tehtävänantoon ja käyttäneet aikaa ehdotusten hiomiseen.

Lappeenrannan kaupungin tavoitteena on löytää kilpailulla kaupunkikuvaan ja yhden kaupungin historiallisesti arvokkaimman korttelin erityispiirteisiin soveltuva ratkaisu, joka tukee tiiviimmän ja viihtyisämmän keskustarakenteen muodostumista. Kilpailuehdotuksia käytetään alueen asemakaavamuutoksen pohjana.

Kilpailuehdotukset nähtäville ja voittajan valinta

Lappeenrannan kaupungin verkkosivuilla on mahdollisuus tutustua saapuneisiin ehdotuksiin. Nimimerkeillä varustetut kilpailuehdotuksiin liittyvät havainnekuvat ja asemapiirustukset ovat nähtävillä osoitteessa https://bit.ly/2pUYlPG

Kaupunkilaisilla on myös mahdollisuus äänestää omaa suosikkiaan osoitteessa https://response.questback.com/lappeenrannankaupunki/raatihuoneenkilpailu. Verkkokysely on avoinna 30.11 saakka. Kyselyn tuloksia voidaan hyödyntää alueen jatkosuunnittelussa.

Palkintolautakunta pyrkii ratkaisemaan kilpailun tammikuuhun 2019 mennessä. Kilpailuehdotukset ja arvostelupöytäkirja asetetaan nähtäville kaupungin verkkosivuille kilpailun ratkaisemisen jälkeen. Kilpailun tulokset tullaan julkaisemaan myös Arkkitehtiuutisissa sekä Arkkitehtiliiton ja Lappeenrannan kaupungin internetsivuilla.

 

Lisätietoja:

Lappeenrannan kaupunki

toimialajohtaja Pasi Leimi, puh. 040 740 1643

kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä, puh. 040 653 0745

 

Lappeenrannan seurakuntayhtymä

talousjohtaja Kari Virtanen, puh. 040 312 6200

Lappeenrannan kaupungin tiedote 19.10.2018

https://www.epressi.com/tiedotteet.html?customer=1672