Uutislistaukseen

Lappeenrannan kirkossa kokeillaan sunnuntaimessun uutta alkamisaikaa kevätkaudella 2024

Yhtymän toimintojen kehittämisenä ja uuden Kirkkolain mahdollistamana Lappeenrannan kirkossa kokeillaan sunnuntain messun uutta alkamisajankohtaa keväällä 2024.

Lappeenrannan kirkko kuvattuna kesällä vehreiden puiden ympäröimänä sininen poutataivas taustalla.

Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituli on edellyttänyt, että Lappeenrannan seurakuntayhtymän yhteistyötä kehitetään ja uusi kirkkolaki/kirkkojärjestys (2023) 3§ antaa mahdollisuuden muuttaa messun alkamisajankohtaa.

3 §
Pääjumalanpalveluksen alkamisaika
Pääjumalanpalvelus aloitetaan kello 10. Kirkkoneuvosto tai seurakuntaneuvosto voi perustellusta syystä päättää, että pääjumalanpalvelus aloitetaan säännöllisesti muuhun kellonaikaan. Kirkkoherra voi yksittäistapauksessa päättää pääjumalanpalveluksen alkamisajankohdan.

Yhtymän toimintojen kehittämisenä ja uuden Kirkkolain mahdollistamana haluamme kokeilla uutta alkamisajankohtaa Lappeenrannan kirkon messuissa. Välimatka Lappeenrannan ja Lappeen kirkkojen välillä ei ole suuri ja molemmissa kirkoissa messut ovat alkaneet klo 10.00.

Lappeenrannan seurakunnan seurakuntaneuvosto on kokouksessaan päättänyt, että kevään 2024 ajan Lappeenrannan seurakunnan messut alkavat klo 12.00. Keräämme kokemuksia ja kokeilemme syksyllä toista alkamisajankohtaa. Kokeilun jälkeen kysymme seurakuntalaisilta kokemuksia ennen lopullista päätöstä. 

Hannu Haikonen
Hannu Haikonen
Kirkkoherra
Valtakatu 38, 3. krs
53100 Lappeenranta

Tervetuloa Lappeenrannan seurakunnan toimintaan.

5.1.2024 11.58