Lappeenrannan ev.lut. seurakuntien varhaiskasvatuksen koronatiedote päiv. 2.3.2021

Valtioneuvosto on todennut yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa Suomen olevan poikkeusoloissa koronavirustilanteen vuoksi. Valtioneuvosto päätti yleisistunnossaan maanantaina 1. maaliskuuta, että maassa vallitsevat valmiuslain 3 §:n 5 kohdassa tarkoitetut poikkeusolot. Poikkeusolot tulevat voimaan heti.

Tämän vuoksi varhaiskasvatuksen avoin toiminta ja kerhot, mukaan lukien päiväkerhot, eivät avaudu hiihtoloman jälkeen viikolla 10. Kerhot pysyvät kiinni vähintään poikkeusolojen päättymiseen saakka. Poikkeuksen muodostaa Lappeenrannan kaupungille tuotettava koululaisten iltapäiväkerhot, joiden toiminta jatkuu normaalisti terveysviranomaisten ja kaupungin ohjeistukset huomioiden. Vaikka valtioneuvosto ei määrännyt alle 12-vuotiaiden harrastustoimintaa tai varhaiskasvatusta kiinni, koemme ettemme pysty tällä hetkellä noudattamaan annettua suositusta maksimissaan kuuden hengen kokoontumisista (lasten harrastustoiminta maks 10 sisältäen ohjaajat). Lisäksi työnantajana pyrimme huolehtimaan myös työntekijöidemme turvallisuudesta epidemian leviämisvaiheessa.

Kannamme huolta perheiden ja lasten jaksamisesta poikkeusolojen keskellä. Tämän vuoksi jokainen kerhomme ohjaaja on tavoitettavissa niin puhelimitse kuin sähköpostitse keskustelua, tukea ja huolen jakamista varten. Sähköisistä etäkokousalustoista käytässämme on teams, jonka kautta voitte ottaa videoyhteyden. Voit siis olla yhteydessä monin tavoin oman kerhosi tuttuun ohjaajaan. Pyrimme myös tavoittamaan perheitä edelleen kerhojen whatsapp-ryhmien kautta: tuomme esiin mukavia toimintavinkkejä, voimme jatkaa yhteistä keskustelua, jaamme linkkejä netistä löytyvään materiaaliin sekä hartauksiin jne. Pyrimme lisäksi tuottamaan kerhojen pihoille tai lähialueille erilaisia rastiratoja tai muuta toimintaa, johon perhe voi osallistua itsenäisesti omalla aikataulullaan koronarajoituksen huomioiden. Kerhon ohjaajan voi pyytää myös välttämättömissä tilanteissa hetkeksi ulkotiloihin jakamaan arkea ja keskustelemaan perheenne asioista, koronarajoitteet kuten henkilömäärä, turvavälit ja maskisuositus huomioiden.

Huomioithan, että PikkuHelppi jatkaa toimintaansa koronarajoitukset huomioiden. Perheiden ja lasten tapaaminen tapahtuu ensisijaisesti ulkotiloissa tai erittäin välttämättömissä tilanteissa myös sisällä, mikäli perhe pystyy turvaamaan PikkuHelpin ohjaajien koronaturvallisuuden, kuten henkilömäärän, turvavälit ja maskisuosituksen huomioiden. PikkuHelpin toimintaan voit tutustua täältä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Toivomme, että näihin asetettuihin poikkeusoloihin suostumalla, voimme avata päiväkerhot jälleen yhteiskunnan sulun jälkeen - kun pandemia palaa takaisin kiihtymis- tai perustasolle. Samoin avoimen toiminnan avaamme heti, kun se on terveysviranomaisten mukaan mahdollista.

Nämä ohjeet ja tiedot tarkentuvat, jos paikalliset terveysviranomaiset antavat lisää suositusohjeita.

Lisätiedot: varhaiskasvatuksen ohjaaja Laura Toivanen, p. 040 3126 858, ja Kaisa-Liisa Pehkonen-Suoranta p. 040 3126 856.

Lappeenrannassa 2.3.2021

Jaana Pussinen

Lappeenrannan ev.lut. seurakuntien varhaiskasvatus, vs. johtaja