Uutiset

Uutislistaukseen

Kauneimpien Joululaulujen logo. Kauneimmat joululaulut

Kauneimmat joululaulut soivat Lappeenrannassa myös tänä vuonna

13.11.2020 14.35

Koronaepidemia on luonut varjoja myös suosittujen kauneimmat joululaulut -tapahtumien ylle. Ei hätää, kauneimpia joululauluja lauletaan tänäkin vuonna, nyt myös uusissa paikoissa ja ulkosalla. 

Lappeenrannan seurakunnissa on menossa yksi vuoden vilkkaimmista ajoista. Erilaiset varotoimenpiteet ja rajoitteet ovat pakottaneet seurakuntia miettimään perinteisten joulunajan tapahtumien järjestämismuotoja. Vaikka sisätiloissa on rajoitetut osallistujamäärät riittävien turvavälien turvaamiseksi, ovat seurakunnat laajentaneet tilaisuuksia piha-alueille. Mukaan siis pääsee, vaikkei kirkkoon mahtuisikaan.  Lappeenrannan seurakunnissa on haluttu tuoda ihmisille tärkeän joulunajan tapahtuma – Kauneimmat joululaulut - osaksi tämänkin vuoden jouluvalmisteluja ja joulua. 

Uutuutena Lappeenrannan seurakunnat ovat yhteistyönä toteuttaneet Kauneimmat joululaulut -kalenterin, joka julkaistaan Lappeenrannan seurakuntien kotisivuilla www.lappeenrannanseurakunnat.fi. Joka päivä kalenterista aukeaa uusi luukku, jonka takaa löytyy joululaulu. Joululaulujen taltioinnista ja toteutuksesta vastaavat seurakuntiemme kanttorit. Kalenteri on esillä 1.-25.12.

Kauneimpia joululauluja entistä useammassa paikassa

Lappeenrannan eri seurakunnat järjestävät useita mahdollisuuksia osallistua joululauluperinteeseen. Tapahtumat löytyvät verkkosivuiltamme.

Tänä vuonna suosimme erityisesti ulkona pidettäviä tilaisuuksia. Turvallisuudesta emme halua tinkiä, ja pidämme myös joululaulutilaisuuksissa huolta turvaväleistä, niin sisätiloissa kuin ulkonakin. Suosittelemme maskien käyttöä myös näissä tilaisuuksissa – Laulaa voi myös maskin kanssa, kannustavat joululaulutilaisuuksista vastaavat seurakuntien lähetyssihteerit.  

Lappeen seurakunnassa on kokoonnuttu perinteisestikin ulkona eri puolella Lappeen laajaa aluetta mm. laavuilla, metsästysmajoilla, kylä- tai nuorisoseurojen taloissa nuotiotulen ja ulkoroihujen tunnelmallisessa loisteessa. 
Tänä vuonna uutena paikkana Pulsan Aseman tunnelmallinen piha-alue. Marian kirkkoon mahtuu sisätiloihin noin 250 henkilöä ja sunnuntaina 13.12. Kauneimmat joululaulut Lappeen Marian kirkossa laajenee myös kirkkopuistoon ja Marian aukiolle. Kaupunki pystyttää kaksi suurta näyttöä ja äänentoiston, joitten kautta Kauneimpiin joululauluihin voi osallistua myös ulkosalla. Tuolloin kirkossa joululauluja säestää Rakuunasoittokunta. 

Lauritsalan seurakunnassa Kauneimmat joululaulut toteutetaan perinteisesti Lauritsalan kirkossa. Kirkkoon mahtuu reilu 100 laulajaa. Turvavälien säilyttämiseksi joululaulut laajenevat myös kirkon tunnelmalliselle piha-alueelle, jonne äänentoiston avulla kuuluu soitto ja juonto myös ulkona osallistuville laulajille.  

Lappeenrannan seurakunnassa Kauneimmat joululaulut toteutetaan mahdollisimman paljon ulkotiloissa punaisen tiilikirkon piha-alueella, Ristikankaan hautausmaan kupeessa ja linnoituksen idyllisissä maisemissa. Muutamia tilaisuuksia järjestetään myös Lappeenrannan ja Lappeen kirkoissa turvavälit huomioon ottaen.  Lappeenrannan kirkon sisätiloihin, parvet mukaan lukien, voidaan ottaa noin 100 henkilöä.

Joutsenon seurakunnassa Kauneimmat joululaulut toteutetaan perinteisesti Joutsenon kirkossa. Kirkkoon mahtuu reilu 100 laulajaa. Turvavälien säilyttämiseksi joululaulut laajenevat myös kirkon taakse hautausmaa-alueelle, jonne äänentoiston avulla kuuluu soitto ja juonto myös ulkona osallistuville laulajille. Muutamat kauneimmat ovat myös Joutsenon kirkoissa turvavälit huomioon ottaen sekä päivällä että ilta-aikaan. 

Sammonlahden seurakunnassa Kauneimmat joululaulut toteutetaan perinteisesti Sammonlahden kirkossa. Kirkkoon mahtuu 140 ihmistä. Turvallisuuden säilyttämiseksi kirkon pihalla on myös mahdollista osallistua äänentoiston avulla lauluihin. Tänä vuonna on mahdollisuus osallistua myös Kauneimmat joululaulut-vaellukseen.

Tänä vuonna kauneimmat joululaulut soivat kehitysmaiden lasten hyväksi. Osallistumalla voit antaa joululahjan, jolla muutat lapsen elämän. Lue lisää Suomen Lähetysseuran sivuilta www.kauneimmatjoululaulut.fi/ ja lahjoita  https://kauneimmatjoululaulut.fi/lahjoita/

Kampanjan suojelijana vuonna  2020 on Paula Koivuniemi.

Katso Lappeenrannan seurakuntien konsertit ja kaikki joulunajan tapahtumat 25.11. ilmestyvästä Seurakuntatervehdys-lehdestä tai www.lappeenrannanseurakunnat.fi.

Seurakunnan tilojen maksimihenkilömäärät: www.lappeenrannanseurakunnat.fi/tule-mukaan/jumalanpalvelukset-ja-uskonelama/seurakuntien-tilojen-henkilomaarat

Lisätietoja kauneimmista joululauluista Lappeenrannassa voi kysellä myös seurakuntien lähetyskasvatussihteereiltä:

Maarit Berg p. 040 3126 330 (Lappeenranta)

Heidi Jantunen p. 040 3126 630 (Lappee ja Lauritsala)

Anja Kytölä p. 040 3126 542 (Sammonlahti)

Katriina Pyyhtiä p. 040 3126 730 (Joutseno)