Nuorille kerhotaitajille menestystä

21.1.2020 12.11

Lappeen ja Sammonlahden kerhonohjaajat menestyivät hyvin Mikkelin hiippakunnan kerhonohjaajapäivän Kerhotaitaja-kisoissa Kotkassa.

Kirkon varhaisnuorisotyön organisoimalla kouluikäisten kerhotoiminnalla on pitkät perinteet. Erilaiset kokki-, puuha-, peli- ja harrastekerhot kokoavat edelleen viikoittain laajasti lapsia ympäri Suomea. Nuorten ohjaajien toiminta kouluikäisten lasten kerhoissa vaatii erityistä osaamista. Nuoria kerhonohjaajia koulutetaan muun muassa alueellisilla kerhonohjaajapäivillä, joita Nuori Kirkko ry järjestää yhdessä hiippakuntien ja paikallisseurakuntien kanssa.

Lappeenrannan seurakuntien kouluikäisten kerhoja vetävät nuoret ohjaajat osallistuivat lauantaina 18.1.2020 nuorisotyönohjaajiensa kanssa Mikkelin hiippakunnan kerhonohjaajapäivään Kotkassa. Koulutuspäivä piti sisällään työpajoja tiedon, taidon ja virkistyksen alueilta. Lisäksi päivän aikana pidettiin Kerhotaitaja-kisat, jotka koostuivat kerhotoiminnassa tarvittaviin taitoihin liittyvistä tehtävistä. Kerhonohjaajat joutuivat ratkaisemaan tehtävät hyvällä ryhmätyöllä ja niihin vaadittiin näppäryyttä, osaamista sekä nopeutta. Lappeenrannasta osallistuneet joukkueet menestyivät kisoissa hyvin. Lappeen seurakunnan joukkue voitti kisan ja Sammonlahden seurakunnan joukkue sijoittui kolmanneksi kakkossijan mentyä Valkealaan. Kolmihenkiset joukkueet saivat iloista ja äänekästä kannustusta muilta matkassa mukana olleilta 25:ltä Lappeenrannan seurakuntien kerhonohjaajalta.

Tapahtuman yhteydessä jaettiin myös ansiomerkkejä kerhonohjaajille. Nuorella kirkolla on pronssinen, hopeinen ja kullattu ansiomerkki, ja niitä myönnetään hakemuksesta seurakuntien kasvatustyössä toimiville vapaaehtoisille, esimerkiksi kerhonohjaajille, kahden, neljän ja kahdeksan vuoden vapaaehtoistyöstä. Päivä päättyi yhteiseen messuun Kotkan kirkossa ja paluumatkalla linja-autossa vallitsi tyytyväinen tunnelma. Ensi vuonna kerhonohjaajapäivä järjestetään Mikkelissä.

Teksti: Päivi Suutari
Kuva: Kirsi Lampi