Jeesus Kristus on sama, eilen tänään ja ikuisesti

2.2.2024, Markus Rantanen

Risti.

Kyseinen kohta löytyy Hebrealaiskirjeestä kohdasta 13:8. Vuosi on 2024 ja äärimmäisen kummallisia asioita on mahtunut äärettömän lyhyeen ajanjaksoon.

Moni asia on vaihtunut päinvastaiseksi ja luonnollisista totuuksista on tullut kiistojen aiheita. On helpottavaa huomata, kuinka Jeesus on kaiken keskellä muuttumaton ja vakaa. Sanoma hänen rististään ja sovintotyöstään on edelleenkin ajankohtainen. Hänen rakkautensa meitä kohtaan ei muutu. Jeesuksen sanat ”tule ja seuraa minua” pätevät edelleen.

Vaikka maailma kuohuukin, meidän ei tulisi koskaan siirtää katsettamme pois Jeesuksesta. Kun seuraamme häntä ja hänen vaellustaan, teemme maailmaa paremmaksi ympärillämme oleville. Meitä ei ole kutsuttu kiistelemään, vaan vaeltamaan Jumalan tuntemisessa. Huutaminen ja mielensä pahoittaminen netissä ei ole koskaan johtanut ketään parannukseen.

Pidä kiinni siitä mitä sinulla on, ettei kukaan veisi voittoseppelettäsi. Jeesus on jo voittanut maailman, emme voi siihen mitään lisätä. Ole uskollinen siinä, mitä sinulle on uskottu. Herra hoitaa suunnitelmansa loppuun asti, hän ei muuta sanojaan. Kun epäilet kaiken järjettömyydenkin keskellä, muista että sinua kantavat iankaikkiset käsivarret. Meidän tehtävämme on olla vierellä kulkijoita eikä toistemme tuomareita. Rohkaise toista, siunaa ja rukoile, sitä me tarvitsemme.