Päiväkerhot

Päiväkerho on seurakunnan tarjoamaa varhaiskasvatusta, joka on tarkoitettu 3–5-vuotiaille lapsille. Kerho on turvallinen paikka tutustua muihin lapsiin ja oppia toimimaan ryhmässä. Päiväkerhot ovat osa kirkon järjestämää kasteopetusta, jonka kautta seurakunta tahtoo tukea perheitä lapsen kristillisessä kasvatuksessa ja hoitaa lasta siinä yhteisössä, jonka jäseneksi hänet on kastettu.

Kerho-ohjaajina toimivat koulutetut lastenohjaajat. Kerho on lapsen kasvun ja oppimisen paikka, joka perustuu kristilliseen ihmiskäsitykseen. Lapsi tulee nähdyksi Jumalan luomana. Hänestä välitetään omana yksilönään, kuunnellen ja keskustellen hänen kanssaan. Lastenohjaaja kohtaa lapsen yksilönä sekä vertaisryhmään kuuluvana tärkeänä jäsenenä.

Päiväkerhossa koetaan pyhyyttä ja hiljaisuutta sekä pohditaan ja ihmetellään elämän kysymyksiä aikuisen ja toisten lasten seurassa. Kerhopäivällä on oma rytminsä. Hiljentyminen, yhteinen laulu ja rukous luovat turvallisuutta. Lapsi osallistuu monipuoliseen, lapsen kokonaiskehitystä tukevaan toimintaan: leikkiin, liikuntaan, ulkoiluun, satu- ja lukuhetkiin, musiikkiin ja musisointiin sekä kaikkeen muuhun luovaan toimintaan, joka tukee lapsen kasvua. Päiväkerhoissamme kiinnitämme huomiota myös ympäristökasvatukseen.

Päiväkerho on maksuton, omat eväät otetaan mukaan.

Päiväkerhoihin ilmoittautuminen

Kerhohin otetaan 3 vuotta täyttäviä ja sitä vanhempia lapsia.

Syksyn aikana 3 vuotta täyttävät voivat ilmoittautua jonotuspaikoille.

Päiväkerhot ovat maksuttomia.

Ilmoittautuminen sähköisellä lomakkeella
- Lappeenrannan seurakuntien kotisivuilta

- lisätietoja varhaiskasvatuksen toimistosta, p. 040-3126 855