Päiväkerhot

Päiväkerho on seurakunnan tarjoamaa varhaiskasvatusta. Toiminta on tarkoitettu 3–5-vuotiaille lapsille. Päiväkerho on turvallinen paikka tutustua muihin lapsiin ja oppia toimimaan ryhmässä.

Kerhopäivällä on oma rytminsä. Hiljentyminen, yhteinen laulu ja rukous luovat turvallisuutta. Lapsi saa osallistua monipuoliseen, lapsen kokonaiskehitystä tukevaan toimintaan: leikkiin, liikuntaan, ulkoiluun, satu- ja lukuhetkiin, musiikkiin ja musisointiin sekä kaikkeen muuhun luovaan toimintaan, joka tukee lapsen kasvua. Päiväkerhoissamme kiinnitämme huomiota myös ympäristökasvatukseen.

Päiväkerhot ovat tärkeä osa kirkon järjestämää kasteopetusta. Päiväkerhon kautta seurakunta tahtoo tukea perheitä lapsen kristillisessä kasvatuksessa. Siksi päiväkerhossa koetaan pyhyyttä ja hiljaisuutta sekä pohditaan ja ihmetellään elämän kysymyksiä aikuisen ja toisten lasten seurassa. Kerhossa lapsi saa myös kokemuksen seurakuntaan kuulumisesta sen tärkeänä jäsenenä.

Kerho-ohjaajina toimivat koulutetut seurakuntien lastenohjaajat.

Päiväkerho on maksuton, omat eväät otetaan mukaan.

Päiväkerhoihin ilmoittautuminen

Kerhohin otetaan 3 vuotta täyttäviä ja sitä vanhempia lapsia. Tarvittaessa alle kolmevuotiaan osallistumisesta kerhoon voidaan neuvotella.

Ilmoittautuminen kevätkauden 2020 kerhoihin:

laita sähköpostia varhaiskasvatus.lappeenranta@evl.fi niin otamme sinuun yhteyttä

- lisätietoja varhaiskasvatuksen toimistosta Laura Toivaselta, p. 040-3126 858

Syksyn 2020 kerhoilmoittautuminen tapahtuu huhtikuun aikana sähköisesti tällä sivulla.

Kevään 2020 kerhopaikat ja niiden painotukset:

Karhuvuoren srk-koti (musiikki), Karhuvuorenkatu 19
Kaukaan kerhohuone (ulkoilu- ja retkeily), Parkkarilankatu 28
Keskuspappila (aamupäivä: perinteinen, iltapäivä: tutkimme luontoa), Penttiläntie 7, Joutseno
Korvenkylän srk-koti (musiikki ja liikunta), Harmaakalliontie 2
Mustolan kerhomökki (luonto), Jahmankatu 2
Pulpin srk-koti (avoin päiväkerho, johon voi tulla oman aikuisen kanssa), Linjatie 11
Sammonlahden srk-keskus (kädentaidot), Hietakallionkatu 7
Keskustan kerhohuone (luonto kaupungissa), Koulukatu 12