risti kädessä

Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

​​​​​Tervetuloa nettikirkkoon, nyt kun emme voi kokoontua kirkkosaleihin!

Kaikki jumalanpalvelukset kuultavissa eri kirkoista Järviradion välityksellä

www.jarviradio.fi/nettikirkot/ Valitse listalta kirkko, mihin jumalanpalvelukseen haluat osallitua.

YouTube Live striimaukset
Sunnuntai 17.5 klo 10 Lappeen Marian kirkko YouTube Live
Helatorstai 21.5. klo 10 Lappeenrannan kirkko YouTube Live
Sunnuntai 24.5. klo 10 Lappeenrannan kirkko YouTube Live
Sunnuntai 31.5. klo 10 Lauritsalan kirkko YouTube Live

Seuraa myös myös YouTube kanavaamme Lappeenrannan ev.lut. seurakunnat ja seurakuntien Facebook-sivuja. Laitamme mahdollisuuksiemme mukaan videoita hartaushetkistämme ja jumalanpalveluksistamme

Löydä ajankohtaiset tiedot jumalanpalveluksista alla olevasta tapahtumakalenterista.

Jumalanpalveluksen kulku       Esirukouspyyntö

Erilaisia jumalanpalveluksia

Messun eli ehtoollisjumalanpalveluksen
ytimenä on Jumalan sana, saarna sekä ehtoollisen sakramentti.

Sanajumalanpalveluksessa
keskitytään sanaan ja rukoukseen.

Viikkomessu sisältää messun eli ehtoollisjumalanpalveluksen keskeiset osat. Messussa annetaan tilaa hiljaisuudelle, mietiskelylle sekä vapaamuotoiselle rukoukselle. Viikkomessu on tarkoitettu ensisijaisesti arkipäivän jumalanpalvelukseksi.

Perhemessu on lapsiperheille tarkoitettu jumalanpalvelus, kuten myös Mukulamessu, Meidän messu ja Junnumessu.

Tuomasmessuun kuuluu vaihtelevaa musiikkia, ehtoollinen sekä mahdollisuus ripittäytymiseen tai öljyllä voiteluun eli rukous-palvelun aikana pappi voi piirtää oliiviöljyllä seurakuntalaisen otsaan ristinmerkin rukoillessaan tämän puolesta.

Afrikkalaisessa gospelmessussa on rytmikästä ja mukaansatempaavaa musiikkia. Sen rakenne on sama kuin perinteisessä messussa.

Lähde: www.evl.fi