Lappeenrannan seurakuntayhtymän seurakunnat mukana Mediamissio 2022 -hankkeessa


Se löytyi -Mediamissio 2022 on valtakunnallinen miljoonaluokan konsepti, joka näkyy ammattimaisesti suunniteltuna ja toteutettuna monimediakampanjana niin somessa, tv:ssä, radiossa kuin ulkomainonnassakin 19.9.–16.10. Evankeliumi tavoittaa ihmisiä elämänläheisesti ja koskettavasti. Samaan aikaan koteihin jaettava missiokirja sisältää kertomuksia ihmisistä, jotka ovat löytäneet Jumalan avun elämän vaikeuksien keskellä. Lokakuussa järjestetään myös paikallinen tapahtumapäivä eri kohderyhmille. Seurakunnat liittyvät pitkin vuotta missioon omilla tapahtumillaan.

Missiohanke haastaa seurakuntia kohtaamaan eri-ikäisiä yksinäisyydestä kärsiviä ihmisiä. Näin mukana on vahva diakoninen näkökulma. Vapaaehtoisten seurakuntalaisten panos tulee olemaan tärkeä. Missio innostaa rukoukseen ja tarjoaa heille mahdollisuuden kertoa luontevalla tavalla omasta uskostaan arjen keskellä työkavereille, naapureille ja lähipiirin ihmisille.

Uskon kampanjan herättävän ihmisissä kiinnostusta uskonkysymyksiä ja seurakuntaa kohtaan. Varsinaisen mediakampanjan aikana heillä on mahdollisuus jättää yhteyspyyntö omaan seurakuntaan, josta kontaktihenkilöt ottavat yhteyttä ja kulkevat rinnalla niin kauan kunnes ihminen – etsijä, kyselijä, seurakuntayhteyttä kaipaava tai missiossa uskon löytänyt – löytää itselleen sopivan seurakuntayhteyden. Toivon, että saamme luotua yhdessä seurakuntalaisten kanssa seurakuntiimme kiinnostavan, tuoreen ja monipuolisen kattauksen, jonka äärelle uusien ihmisten on hyvä tulla.

Mission teknisenä järjestäjänä toimii yleiskristillinen medialähetysjärjestö IRRTV. Lappeenrannassa missiossa on mukana tällä hetkellä ev.lut. seurakuntien lisäksi Helluntai- ja Vapaaseurakunta, Kansanlähetys, Suomen Raamattuopisto (SRO) ja Parikanniemisäätiö. Hyräilen tuttua riparilaulua: ”Evankeliumi – ilosanomamme on… Jeesus Kristus kuoli, jotta eläisimme, meidän tehtävämme on nyt kertoa se!” Ota yhteyttä, tehdään tämä yhdessä!

Matti ”Masa” Anttila, Se löytyi -mediamissio 2022:n ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, Lappeenrannan seurakuntayhtymä. 0403126413, matti.anttila@evl.fi.

Mediamissiosta lisää osoitteessa missio2022.fi.

Teksti julkaistu Seurakuntatervehdyksessä 9.2.2022

10T-viikonloppu innosti elämään hetkessä, käytännöllisesti silmät ja korvat auki  

Kolmisenkymmentä osallistujaa yli seurakuntarajojen perehtyi TM Kristiina Nordmanin johdolla  L10T-elämäntapaan Sammonlahden seurakuntakeskuksella 11.-13.3. Elina, Nina-Maria ja Eeva kertoat kokemuksiaan viikonlopusta.
Elina kertoo, että tapahtuma antoi uutta innostusta L10T:tä kohtaan. Elina toteaa sen olleen kaiken kaikkiaan hyvä kokonaisuus. Hän oivalsi, että voi ottaa kontaktia ventovieraisiinkin ihmisiin. 
— Voi aivan rohkeasti mennä ja hymyillä tuntemattomille ihmisille. 
Elina uskoo, että Jumala johdattaa ja avaa hänelle tilanteita, joita hän jo kovasti odottaakin!  Nina-Mariaa viikonloppu sytytti ja avasi hänen silmänsä siinä, kuinka paljon enemmän voimme yksilöuskovina tehdä. 
— Tämä laajensi ajatusmaailmaani. Sain opetusta neljän askeleen elämäntavan käytöstä konkreettisin esimerkein. 

Viikonlopun vetäjän TM Kristiina Nordmanin todistukset vahvistivat Nina-Mariaa rohkeasti siunaamaan ja rukoilemaan sekä näkemään ja täyttämään tuntemattomienkin ja läheistenkin tarpeita. Viemään evankeliumin ilosanomaa eteenpäin tässä aivan kotiympäristössä ja omassa kaupungissa. Nina-Mariasta oli mahtava oivallus villalangasta tehty rukousnauha, johon tehtiin viisi solmua. Solmut kuvaavat niitä ihmisiä, joiden puolesta hän käy rukoilemaan. 
Eeva kertoo ilahtuneensa muun muassa salasiunaamisesta, jota hän kertoo tehneensä jo aiemminkin.  Hän kertoo rukoilleensa eri tilanteissa tapaamiensa tai vaikkapa ihan kaupassa tai kadulla ohi kulkeneiden ihmisten puolesta omassa mielessään. Eevaa ilahdutti myös kouluttajan innostunut ote; Kristiina kertoi monia rohkaisevia rukousvastauksia ja myöskin siitä, kuinka hänen tapansa elää on muuttunut avarakatseisemmaksi sekä ulospäin suuntautuneemmaksi. Hän huomaa ja huomioi nykyään ympärillä olevia ihmisiä kaupassa, kirkossa tai vaikkapa sauvakävelylenkillä.

Ihmiset ovat kertoneet Kristiinalle elämänsä asioita ja Kristiina on rukoillut ihmisten puolesta aivan saman tien vaikka tienposkessa. 
— Tehokasta rukouspalvelua, toteaa Eeva. 
Voitko suositella L10T-koulutusta muillekin? 
— Ehdottomasti, Elina kertoo ja jatkaa, että Kristiina toi elämäntapaa innostavasti esille, arjen esimerkit olivat rohkaisevia.
Nina-Maria suosittelee L10T:tä lämpimästi kaikille uskoville, koska Kristiinan positiiviset palautteet askeleiden käytöstä kertoivat ja todistivat, että L10T toimii elävässä elämässä.  
— Ainakin minut tämä sytytti.
Eevakin suosittelee L10T:tä lämpimästi kaikille uskoville kristityille.  Hän kokee, että L10T-elämäntapa vahvistaa elämäntavan käyttäjää ja lisää  mpärillä olevien ihmisten hyvinvointia kokonaistavaltaisesti. Rukoileminen, ihmisten kohtaaminen sekä auttaminen ja Jeesuksesta kertominen ei voi kuin muuttaa maailmaa totisesti paremmaksi!

L10T-valmennuksen palautteita:

”Uusia ystäviä tuli roppakaupalla.”
”Minulla on herännyt innostus ihmisten kohtaamiseen, salasiunaamiseen ja Jeesuksesta kertomiseen, jos tilanne avautuu. On tullut ymmärrys, että olen Jumalan valtakunnan työntekijä ja on innostavaa odottaa, miten saan olla Jumalan käytössä.”
”Voin olla sellainen kuin olen, kohdata ihmisiä rohkeammin niillä armolahjoilla, mitä Jumala on miulle antanut.”
”Olen tosi positiivisesti yllättynyt, miten syvällistä ja innostavaa opetusta olen saanut. Ja otan tietenkin käyttöön heti omassa elämässäni. Koskaan ei tiedä mitä Jumala tekee, ihan arkielämän tilanteissa.”
”Antanut ideoita kohtaamisiin, miten lähestyä ihmisiä.”

L10T-valmennus on yksi osa valmistautumista Se löytyi -MediaMissioon, joka on 19.9.–16.10.2022.

MATTI ANTTILA JA  EEVA KOSONEN

Teksti julkaistu Seurakuntatervehdyksessä 6.4.2022

 

Tulossa

➤ 19.4. klo 18 Missioilta Lauritsalan kirkossa

➤ 26.4. klo 18 Rukousilta Lappeenrannan kirkossa

➤ 3.5. klo 17.30-20 Uskon askeleita -rohkaisuilta Vapaaseurakunta, Koulukatu 28 C.
Voit olla Jumalan työssä mukana omana itsenäsi, omalla paikallasi ja omalla tavallasi.
Klo 17.30 Puhukaa ja suunnitelkaa vai menkää  ja tehkää? L10T-askeleitten kertausta.
Klo 18.30 Rukouskyselyn / kävelyn toteuttaminen, kahvit.
Klo 19.15 Palaute ja  kyselyn tulokset.
Ilta päättyy n. klo 20.00.
Tervetuloa innostumaan, rohkaistumaan yhteisestä uskosta ja ottamaan niitä pieniä, mutta tärkeitä  uskon askelia. Illassa mukana:
kouluttaja, TM Kristiina Nordman Kansan Raamattuseurasta
Pekka Tuomaala p. 050-371 9263
Matti “Masa” Anttila p. 040-312 6413.

➤ Ke 11.5. klo 18 Rukouskävely
Lähtö Ristikankaan kappelilta (Lavolankatu 15) klo 18. Kävelyllä mukana mm. Petri Tiusanen Parikanniemisäätiöstä. Tule rohkeasti mukaan!