Uskon Yö - Mustarastas - konsertti

la 24.10. kello 19.00 - la 24.10. kello 20.30
Mustarastas
Lauritsalan kirkko

Tänä vuonna Uskon Yössä Lauritsalassa Mustarastas -yhtyeen konsertti.

Klo 19 Mustarastas -konsertti.

Vapaa pääsy, paikkoja rajoitetusti.
Ovet avataan klo 18.40.

Konsertti lähetetään myös livenä YouTube-kanavalla "lprseurakunnat". Lähetykseen.

Hae ilmainen paikkalippusi 27.9. lähtien TAI ilmoittaudu TÄSTÄ

• Puoti & Pannusta, Kauppalankatu 1, avoinna ma-to klo 10-14, pe 10-13.
  • Toivon Ikkuna maailmalle-lähetyskaupasta, Valtakatu 32,  ma-pe 11-15.
  • Tuntia ennen konserttia Lauritsalan kirkosta. Sisäänpääsy klo 18.40.

Mustarastas

Espoon Tapiolassa 1994 perustettu folk- yhtye Mustarastas täyttää tänä vuonna 27 vuotta. Yhtyeen musiikissa soi kansanmusiikille tunnusomaiset akustiset kielisoittimet, haitari, viulu, nyckelharpa, basso ja tinapilli. Myös moniääninen laulu on erittäin vahvaa. Mustarastaalla on vahvasti suomalaiskansallinen sointi, mutta siitä on helppo erottaa myös irlantilaisen kansanmusiikin sävyjä.

Mustarastaan teksteissä usein yhdistyy Suomen kansan luonteen tummat sävyt ja kristillinen traditio, mutta tekstien tunnustuksellisuudesta huolimatta kerronta noudattaa kansanmusiikille ominaista tarinointia ja kieli on myös tyylin mukaista. Sävellykset ja sanoitukset ovat etupäässä Kari Haapalan käsialaa, mutta myös muiden yhtyeen jäsenten kädenjälki on vahvasti edustettuna.

Mustarastaan musiikki on rikkonut rajoja ja tavoittanut niin nuoret kuin
vanhemmatkin kuulijat. Yhtye valittiin Kaustisten folkmusic –festivaalien juhlayhtyeeksi 2002. Yhtye on julkaissut ensimmäisen levynsä jo 1994, ja tuorein, "Purjeenpaikkaaja"-albumi on julkaistu 14.2. 2019. Se on jo yhtyeen 11. CD.

Lauritsalan seurakunta

Lauritsalan seurakunta