Rahmaninov ja Rautavaara konsertti

Lappeen kirkko

Varvara Merras-Häyrynen sopraano ja Joel Papinoja, piano. Vapaa pääsy, ohjelma 10€.

Iltapäivän konsertti avaa ikkunoita slaavilais-ortodoksiseen kulttuuriin taidemusiikin kautta. Konsertissa kuullaan Sergei Rahmaninovin säveltämiä lauluja erityisesti hengellisistä teemoista inspiroituneiden venäläisrunoilijoiden teksteihin sekä Einojuhani Rautavaaran pianoteos Ikonit op.6

Sopraano Varvara Merras-Häyrynen on koulutukseltaan oopperalaulaja, laulunopettaja, kuoronjohtaja sekä ortodoksinen kirkkomuusikko. Hän toimii Helsingissä Uspenskin katedraalin kanttorina ja kuuluu ammattikuoro Helsingin Kamarikuoron laulajiin.

Valkealaislähtöinen Joel Papinoja opiskeli pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa professori Erik T. Tawaststjernan oppilaana sekä 2010-11 Erasmus-vaihto-oppilaana Dublinin musiikkiakatemiassa. Joulukuussa 2014 hän suoritti pianodiplominsa parhain mahdollisin arvosanoin.

Varvara Merras-Häyrynen ja Joel Papinoja ovat tehneet yhteistyötä lied- ja oopperamusiikissa kesäkuusta 2015 lähtien.

Lappeen seurakunta

Kanttori, varhaisiän musiikkikasvatus
Seurakuntatyön erityispalvelut
Valtakatu 38
53100 Lappeenranta

Joutsenon kirkko

Urut soi

Päivi Pylvänäinen, sopraano ja Laura Kivikoski, piano ja urut
la 27.10.2018 klo 19.00 - su 28.10.2018 klo 0.00

Lauritsalan kirkko

Uskon Yö

Tapahtuma, jossa taide, usko ja ihmiset kohtaavat toisensa. Tule viettämään koko ilta Uskon Yön merkeissä Lauritsalaan!