Mikä Missio 2022?

Se löytyi -Mediamissio 2022 on valtakunnallinen konsepti, joka näkyy ammattimaisesti suunniteltuna ja toteutettuna monimediakampanjana niin somessa, tv:ssä, radiossa kuin ulkomainonnassakin 19.9.–16.10.2022.

Evankeliumi tavoittaa ihmisiä elämänläheisesti ja koskettavasti. Samaan aikaan koteihin jaettava missiokirja sisältää kertomuksia ihmisistä, jotka ovat löytäneet Jumalan avun elämän vaikeuksien keskellä. Lokakuussa järjestetään myös paikallinen tapahtumapäivä eri kohderyhmille. Seurakunnat liittyvät pitkin vuotta missioon omilla tapahtumillaan.

Missiohanke haastaa seurakuntia kohtaamaan eri-ikäisiä yksinäisyydestä kärsiviä ihmisiä. Näin mukana on vahva diakoninen näkökulma. Vapaaehtoisten seurakuntalaisten panos tulee olemaan tärkeä. Missio innostaa rukoukseen ja tarjoaa heille mahdollisuuden kertoa luontevalla tavalla omasta uskostaan arjen keskellä työkavereille, naapureille ja lähipiirin ihmisille.

Uskon kampanjan herättävän ihmisissä kiinnostusta uskonkysymyksiä ja seurakuntaa kohtaan. Varsinaisen mediakampanjan aikana heillä on mahdollisuus jättää yhteyspyyntö omaan seurakuntaan, josta kontaktihenkilöt ottavat yhteyttä ja kulkevat rinnalla niin kauan kunnes ihminen – etsijä, kyselijä, seurakuntayhteyttä kaipaava tai missiossa uskon löytänyt – löytää itselleen sopivan seurakuntayhteyden. Toivon, että saamme luotua yhdessä seurakuntalaisten kanssa seurakuntiimme kiinnostavan, tuoreen ja monipuolisen kattauksen, jonka äärelle uusien ihmisten on hyvä tulla.

Mission teknisenä järjestäjänä toimii yleiskristillinen medialähetysjärjestö IRRTV. Lappeenrannassa missiossa on mukana tällä hetkellä ev.lut. seurakuntien lisäksi Helluntai- ja Vapaaseurakunta, Kansanlähetys, Suomen Raamattuopisto (SRO) ja Parikanniemisäätiö. Hyräilen tuttua riparilaulua: ”Evankeliumi – ilosanomamme on… Jeesus Kristus kuoli, jotta eläisimme, meidän tehtävämme on nyt kertoa se!” Ota yhteyttä, tehdään tämä yhdessä!

Matti ”Masa” Anttila, Se löytyi -mediamissio 2022:n ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, Lappeenrannan seurakuntayhtymä. 040 3126 413, matti.anttila@evl.fi.

Mediamissiosta lisää osoitteessa seloytyi.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Teksti julkaistu Seurakuntatervehdyksessä 9.2.2022

Missio- ja vapaaehtoistyön koordinaattori
Lauritsalan seurakunta Joutsenon seurakunta Lappeen seurakunta Lappeenrannan seurakunta Sammonlahden seurakunta