Tervetuloa rippikouluun!

Olemme luvanneet teille tietoa rippikoulujen toteutuksesta näissä muuttuneissa olosuhteissa. Prosessi on ollut pitkä ja monivaiheinen, mutta nyt pääsemme tiedottamaan hyviä uutisia:

Rippikoulut pystytään pitämään, vaikka poikkeusolojen vuoksi emme pysty toteuttamaan leirimuotoisia rippikouluja. Leirillä emme pysty takaamaan turvallisia oloja huomioiden tarvittava väljyys, tilat ja turvavälit.

Lappeenrannan seurakuntayhtymän kirkkoherrat ovat linjanneet perjantaina 8.5.2020 kokouksessaan seuraavasti:

”Lappeenrannan seurakuntayhtymän seurakunnissa rippikoulut toteutetaan koronavuonna 2020 päiväopetuksena ja alkukesäpainotteisesti heti koulujen päättymisen jälkeen.”

Ymmärrämme pettymyksen, jonka leirikokemuksen puuttuminen voi aiheuttaa, mutta päiväkoulutoteutuksessa pyrimme tekemään rippikoulupäivistä ”leirinomaisia”. Esimerkiksi iltaohjelmat/opetus on samalla tavalla toiminnallista ja ulkoilua järjestetään. Opetuspäivissä järjestetään ruokailu.

KONFIRMAATIOT:

Konfirmaatioiden ajankohdista tiedotamme erikseen saatuamme lisää viranomaisohjeistusta asiasta.

Rippikoulutyöstä vastaavat työntekijät:

Lauritsalan seurakunta