Rippikoulut vuonna 2019

Vuonna 2019 rippikouluikäisiä ovat vuonna 2004 syntyneet nuoret. Rippikouluun voivat ilmoittautua myös ne, joilla rippikoulu on jäänyt käymättä tai jotka ovat aloittaneet koulun 6-vuotiaana (vuonna 2005 syntyneet). Myös kirkkoon kuulumaton voi ilmoittautua rippikouluun. Kaikille rippikouluikäisille lähetetään syksyllä kotiin kirje, jossa on mukana ilmoittautumislomake sekä -ohjeet. Katso lisätietoja alempaa.

Tälle sivulle kootaan syksyn 2018 aikana tiedot vuoden 2019 rippileireistä ja rippikouluista. Voit osallistua myös muun seurakunnan riparille kuin oman kotiseurakuntasi. Ota tällöin yhteyttä rippikouluvastaavaan. Yhteystiedot löydät sivun alareunasta. Muista myös ripari.fi-sivusto, josta löydät paljon kuvia ja muun muassa riparilaisten blogitekstejä. Tervetuloa mukaan!

Ilmoittautuminen

Lappeenrannan seurakunnat lähettävät syksyllä henkilökohtaisen riparitietopaketin jokaiselle vuonna 2019 15 vuotta täyttävälle seurakunnan jäsenelle. Yläkoulujen ripari-infoissa tarjoillaan tietoa myös kirkkoon kuulumattomille.

Kotikaupungissamme järjestetään vuoden 2019 aikana noin kaksikymmentä leirimuotoista riparia. Rippikoulun voi käydä myös Ristix4 -aikuisriparina, päiväopetuksena tai yksityisesti jonkun tietyn papin ohjauksella, jolloin opetusjakso on tiiviimpi. Yksityisripari räätälöidään aina henkilökohtaisten kiinnostuksen kohteiden ja oppimistapojen mukaan, ja sen voi käydä minkä ikäisenä vain.

Useimmiten rippikoulu toteutetaan puolen vuoden aikana. Leirijakso on tavallisesti noin viikon mittainen. Ripariin voi kuulua myös erilaisia vierailuja, retkiä ja tapahtumia kuten Ripariralli Lappeenrannassa. Riparirallissa nuori tutustuu seurakunnan diakonia- ja lähetystyöhön erilaisten rastien avulla. Leirien alasivulle pääset tekstilinkistä ja navigaatiosta.

Rippikoulumuodot 2018

1. Leiririppikoulut

Leirijaksot pidetään leirikeskuksissa.

2. Talviripari

Leirijakso pidetään talvilomalla leirikeskuksessa.

3. Päiväripari

Kesän päivärippikouluviikolle kokoonnutaan päivisin. Yöt nukutaan kotona.

4. Järjestöjen rippikouluihin osallistuvat

Ota yhteys oman seurakunnan rippikoulutyöstä vastaavaan työntekijään.

Paluu rippikoulujen etusivulle →

Nuoria riparilla