Tervetuloa rippikouluun!

Rippikoulu on tutkimusmatka elämään. Sen aikana tutustutaan kristinuskon sisältöön, seurakuntaan ja sen toimintaan sekä pohditaan, mitä kristillinen usko ja seurakunta voivat merkitä nuoren ihmisen elämässä. Lue lisää rippikoulun merkityksestä Suomen evankelis-luterilaisen kirkon sivuilta.

Vuonna 2019 rippikouluikäisiä ovat vuonna 2004 syntyneet nuoret. Rippikouluun voivat ilmoittautua myös ne, joilla rippikoulu on jäänyt käymättä tai jotka ovat aloittaneet koulun 6-vuotiaana (vuonna 2005 syntyneet). Kaikille rippikouluikäisille lähetetään syksyllä kotiin kirje, jossa on mukana ilmoittautumislomake sekä -ohjeet.

Voit osallistua myös muun seurakunnan riparille kuin oman kotiseurakuntasi. Ota tällöin yhteyttä rippikouluvastaavaan. Rippikoulun voi käydä, vaikka ei kuulu kirkkoon. Konfirmaatio edellyttää kuitenkin kirkon jäsenyyttä. Seurakuntaan liittyminen hoidetaan kevään aikana ennen leiriä. Konfirmaatiot ovat pääsääntöisesti leirin jälkeisenä sunnuntaina seurakunnan messun yhteydessä.

Ripari.fi on ikkuna siihen, mitä rippikouluissa ympäri Suomen tapahtuu. Selaa kuvia ja videoita, lue riparilaisten blogeja ja pelaa pelejä. Toivottavasti tykkäät siitä mitä näet ja lähdet riparille, se kannattaa!

Rippikoulu on puolen vuoden matka

Rippikoulusuunnitelman mukaan rippikoulun kesto on noin puoli vuotta. Rippikouluvaihtoehdot löytyvät omalta alasivultaan. Pääset sivulle tekstilinkistä ja navigaatiosta. Opetuksen kokonaismäärä on 80 tuntia. Oman rippikouluryhmäsi tapaamiset saat tietää, kun ryhmävalinnat on tehty. Seurakuntiemme työntekijät ovat vastuussa oman ryhmänsä aikatauluista – huolehdit vain omasta läsnäolostasi.

Rippikoulun aikana tutustut omaan seurakuntaasi käymällä jumalanpalveluksissa ja erilaisissa tapahtumissa. Näistä käynneistä saat merkinnän riparipassiin. Kaikkien rippikouluryhmien yhteisiä tapahtumia ovat aloituspyhä sekä lähetys- ja diakoniatyöhön tutustuttava ripariralli.

Rippikoulu huipentuu kesän riparileiriin. Leiri ei maksa paljon; leirin hinta on pieni osa leirin kokonaiskustannuksesta. Kaikki leiriläiset vakuutetaan rippileirin ajaksi. Mikäli haluaisit osallistua jonkin muun kuin kotiseurakuntasi rippileirille, ota yhteyttä rippikouluvastaaviin. Yhteystiedot löytyvät sivun lopusta. Tervetuloa mukaan!

Ilmoittautuminen

Lappeenrannan seurakunnat lähettävät syksyllä henkilökohtaisen riparitietopaketin jokaiselle vuonna 2019 15 vuotta täyttävälle seurakunnan jäsenelle. Yläkoulujen ripari-infoissa tarjoillaan tietoa myös kirkkoon kuulumattomille.

Kotikaupungissamme järjestetään vuoden 2019 aikana yli kaksikymmentä leirimuotoista riparia. Rippikoulun voi käydä myös päiväopetuksena tai yksityisesti jonkun tietyn papin ohjauksella, jolloin opetusjakso on tiiviimpi. Yksityisripari räätälöidään aina henkilökohtaisten kiinnostuksen kohteiden ja oppimistapojen mukaan, ja sen voi käydä minkä ikäisenä vain.

Useimmiten rippikoulu toteutetaan puolen vuoden aikana. Leirijakso on tavallisesti noin viikon mittainen. Ripariin voi kuulua myös erilaisia vierailuja, retkiä ja tapahtumia kuten Ripariralli Lappeenrannassa. Riparirallissa nuori tutustuu seurakunnan diakonia- ja lähetystyöhön erilaisten rastien avulla.

Rippikoulumuodot 2019

1. Leiririppikoulut

Leirijaksot pidetään leirikeskuksissa.

2. Talviripari

Leirijakso pidetään talvilomalla leirikeskuksessa.

3. Päiväripari

Kesän päivärippikouluviikolle kokoonnutaan päivisin. Yöt nukutaan kotona.

4. Järjestöjen rippikouluihin osallistuvat

Ota yhteys oman seurakunnan rippikoulutyöstä vastaavaan työntekijään.

Rippikouluvastaavat:

(yhteystiedot löydät alta)