Haluaisitko ryhtyä kerhonohjaajaksi?

Seurakunnat pitävät viikoittain kymmenittäin kerhoja. Kerhoihin tarvitaan myös nuoria vetäjiä. Kiinnostaisiko sinua toimia kerhonohjaajana? Mikä voisi olla ominta alaasi? Kerhonohjaajana toimimisesta ei saa palkkaa, mutta mukava seura ja mieluisa toiminta on taattu!

Mikäli haluaisit toimia vapaaehtoisena kerhonohjaajana, ota yhteyttä seurakuntasi varhaisnuorisotyöstä vastaavaan nuorisotyönohjaajaan.

Joutseno: Anna Kärri ja Satu Terävä
Lauritsala: Kirsi Lampi ja Markus Rantanen
Lappee: Anna-Maija Hämäläinen ja Martti Lähteenmäki
Lappeenranta: Jukka Hirvi ja Katariina Ahonen ( 15.9. ) asti
Sammonlahti: Anja Kytölä ja Anni Wahlroos.

Työntekijöiden yhteystiedot löydät Yhteystiedot-sivulta.

Joni Asikainen, Valtteri Väisänen ja Joel Pääkkönen pitävät alakouluikäisille jalkapallokerhoa.
Joni Asikainen, Valtteri Väisänen ja Joel Pääkkönen

Lue juttu Valtterin, Joelin ja Jonin kokemuksista kerhonohjaajina

Yhdeksäsluokkalaisten Valtteri Väisäsen, Joel Pääkkösen ja Joni Asikaisen oma pitkäaikainen jalkapalloharrastus joutui katkolle, ja poiki idean pelikerhon perustamisesta. Pojat halusivat myös jakaa vuosien aikana oppimiaan pelitaitoja nuoremmilleen.

Kerran viikossa Skinnarilan koulun salissa pelataan tunnin verran erilaisia palloilulajeja aina käsipallosta koripalloon. Tietysti myös kerhonvetäjien Valtteri Väisäsen, Joel Pääkkösen ja Joni Asikaisen oma spesialiteetti jalkapallo on vaihtoehdoissa mukana.

Pelikerho tarjoaa alakouluikäisille lapsille ennen kaikkea mukavaa yhdessäoloa.

Muita tavoitteita emme ole toiminnalle asettaneet, pojat sanovat.

Energiaa vaikka muille jakaa

Jalkapallokerhon alakouluikäiset ”sähikäiset” ovat oiva liikkumisen malli ihan jokaiselle meistä. Kerhoon tulevia lapsia ei tarvitse innostaa urheilemaan, vaan vipinä alkaa heti, kun liikuntasalin ovi avautuu.

Meidän aikamme ei ole kulu motivoimiseen. Lapset ovat niin täynnä energiaa kuin olla ja voi. Enemminkin heitä pitää kannustaa ottamaan rauhallisemmin, Valtteri hymähtää.

Kun takana on tiivis koulupäivä, energia purkautuu jossakin, Joel arvioi.

Viidentoista lapsen kokoinen porukka koostuu pääosin 1.-6. luokkalaisista pojista, tosin aluksi kerho veti puoleensa myös tyttöjä.

Kun poikia alkoi virtaamaan enemmän paikalle, tytöt katosivat. Se on harmi, Joel sanoo ja kannustaa heitä uudelleen mukaan.

Valtterin, Joelin ja Jonin tehtävänä on huolehtia ennen kaikkea siitä, että kaikki toimisivat mukavasti keskenään, mitään ei sattuisi tai ketään kiusattaisi.

Loma-ajat kerho on tauolla, mutta muuten toiminta on säännöllistä ympäri vuoden, kolmikko kertoo.

Erityisesti keväisin ja kesällä pallotellaan viereisen urheilukentän tekonurmella.

Seurakunta on luonteva taustataho

Valtteri, Joni ja Joel ovat pelanneet jalkapalloa PEPO:ssa ihan pienestä pitäen. Joelin mukaan oman joukkueen jatko oli kuitenkin epävarma, joten he alkoivat selvittää mahdollisuutta kerhon perustamiseen.

Kerho pantiin pystyyn, jotta urheiluharrastus jatkuisi ja olisi jotain tekemistä, Valtteri lisää.

Linkki seurakuntaan syntyi poikien oman riparin aikana. Osallistujille ilmainen pelikerho on osa Sammonlahden seurakunnan varhaisnuorisotyötä.

Valtterille ja minulle seurakunnan liikuntatoiminta ja sählykerhot ovat tuttuja jo lapsuudesta. Olemme saaneet lisätietoa kerhonohjaajana toimimisesta myös parhaillaan käynnissä olevassa isoskoulutuksessa, Joel jatkaa.

Seurakunnan työntekijä, nuorisotyönohjaaja Anja Kytölä, auttaa vetäjiä yhteydenpidossa vanhempiin, hoitaa muita käytännön järjestelyitä ja on apuna ja tukena mahdollisissa ongelmatilanteissa.

Ysiluokkalaisten poikien oma ykkösharrastus on edelleen jalkapallo, sillä pelailu jatkui kerhon lisäksi myös PEPO:ssa.

Pari, kolme kertaa viikossa on jo ihan hyvä määrä urheilua, Valtteri arvioi.