Vahva suositus maskinkäyttöön ja rokottamattomille suositus jäädä pois korkean riskin tapahtumista - Varu linjauksia 17.11.2021

 

Etelä-Karjalan alueen korotilanteen käännyttyä selvästi huonompaan suuntaan Varu suosittelee Etelä-Karjalan tilannekuvaryhmän suositusten mukaisesti, että rokottamattomat henkilöt eivät toistaiseksi osallistuisi korkean riskin tapahtumiin.

 

 

Korkean riskin tapahtumia ovat sisätiloissa järjestettävät:

 

 

  • isot yleisötapahtumat ilman yksilöityä istumapaikkaa
  • anniskeluravintolat
  • kontaktilajit (ei koske lapsia ja nuoria)
  • yhteislaulutilaisuudet

 

 

Alueellinen COVID-19 tilannekuvaryhmä antoi vahvan maskisuosituksen julkisiin sisätiloihin, mukaan lukien joukkoliikennevälineet. Maskisuositus koskee 12 vuotta täyttäneitä, myös täyden koronarokotesarjan saaneita. Täten vahva maskisuositus on voimassa myös seurakuntayhtymän toimintojen piirissä.

 

 

Lisäksi suositellaan, että myös kahdesti rokotetut jäävät heti sairastuttuaan kotiin ja hakeutuvat testiin jo lievien oireiden ilmetessä, mikäli tiedossa on epäily altistumisesta.

 

 

Etelä-Karjan tilannekuvaryhmä kehottaa rokottamattomia ottamaan koronarokotteen, sillä rokottamattoman riski saada koronatauti rokotettuun verrattuna on Etelä-Karjalassa 8-kertainen.  

*

*

*

Päivitys:

 

Päivä- ja pikkukerhoissa ohjaajat käyttävät maskeja ainoastaan vanhempia kohdatessa.

*

*

*

Varun linjauksia 2.9.2021

 

 

Etelä-Karjala on yhä leviämisvaiheessa. Huomioimme tämän kaikessa toiminnassamme. Hygieniaohjeistusta ja muita turvaohjeita on tärkeää noudattaa. Aikuisilta edellytämme maskin käyttöä.

 

Ote Aluehallintoviranomaisen päätöksestä 2.9.2021: 

Kahden metrin turvavälivelvoitteen sijaan järjestäjän on voitava varmistaa sisätilojen kokoontumisissa osallistujien terveysturvallisuus muilla keinoilla. Uuden päätöksen mukaan yli kymmenen hengen tilaisuuksissa voi olla enintään 50 % muun lainsäädännön nojalla tilaan hyväksyttävästä enimmäisosallistujamäärästä tai käytettävissä olevien istuma- tai seisomapaikkojen määrästä. Tällä saadaan tiloihin väljyyttä ja vältetään osaltaan ruuhkien ja tungosten syntymistä. Ulkotiloissa yli 50 hengen tilaisuuksien järjestäjän täytyy varmistaa, että osallistujat voivat välttää fyysisen kontaktin toisiinsa. 

Kastetilaisuuksia suositellaan järjestettäväksi kirkossa tai seurakunnan tiloissa. 

 

Seuraamme tilannetta ja tarkastelemme asiaa AVIn ja alueellisen ryhmän linjausten mukaisesti.  

*

*

*

 

Ohjeita varautumisryhmältä 18.8.2021

Etelä-Karjala on siirtynyt koronaepidemiassa leviämisvaiheeseen. 

Alueellisen tilannekuvaryhmän ja AVIn ohjeistuksen mukaisesti noudatamme edelleen aiemmin annettuja ohjeistuksia. Kaikessa toiminnassa noudatamme huolellisesti hygieniaohjeistuksia ja vältämme turhia lähikontakteja. 

 

Varhaiskasvatuksen toiminnassa päiväkerhot kokoontuvat kuten aikaisemminkin, perhekerhot toteutetaan ulkokerhoina.

 

Koronaohjeistus Eksoten sivuilla >Linkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Kaisa-Liisa Pehkonen-Suoranta

Varhaiskasvatuksen johtaja, pastori

Lappeenrannan seurakunnat

p. 040-3126856

*

*

*

 

12.8.2021

 

Etelä-Karjalan alueellinen COVID-19 tilannekuvaryhmä totesi 10.8.2021 kokouksessa: Koronavirusepidemia on Etelä-Karjalan alueella kiihtymisvaiheessa. Etelä-Karjalan koronaviruskanta on herkästi tarttuvaa deltavarianttia.

Suositukset Lappeenrannan seurakuntayhtymässä

Toiminnan osalta jatkamme aiemmin sovittuja ja suositeltuja käytäntöjä. Uusia rajoituksia toiminnassa ei ole, mutta kaikessa toiminnassa tulee noudattaa turvavälejä, käyttää kasvomaskeja, huolehtia käsihygieniasta, sekä välttää tarpeettomia kontakteja. Turvaohjeita ja -menettelyä tulee noudattaa niin sisä-, kuin ulkotiloissakin. Sairaana ei osallistuta toimintaan, vaan pysytään kotona.

 

Nykyiset suositukset osallistujamääriin seurakunnan tiloissa pidetään voimassa.

 

Kotikäyntejä tehdään harkinnan mukaan turvallisuusohjeita noudattaen. Kasteet pyritään mahdollisuuksien mukaan järjestämään seurakunnan tiloissa.

 

Varhaiskasvatuksen työntekijät pitävät omat kokouksensa pääsääntöisesti etäyhteyksin 31.10.2021 saakka.

 

Suojaa itseäsi ja läheisiäsi koronavirustartunnalta:

  • Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona.
  • Minimoi kontaktit ja muista 1–2 metrin turvaväli.
  • Pese kädet, yski hihaan.
  • Käytä kasvomaskia
  • ota rokote vuorollasi!