Uutislistaukseen

Toimintoja avataan uusien kokoontumisrajoitusten puitteissa

Jumalanpalveluksiin voi taas osallistua.

Lappeen Marian kirkko, ovi auki

Alueellisen koronatilanteen parannuttua ja alueen siirryttyä leviämisvaiheesta kiihtymisvaiheeseen, voidaan myös seurakuntien toimintoja avata aluehallintoviraston ja alueellisen tilannekuvaryhmän ohjeiden mukaisesti. Toimintojen järjestämisessä käytetään harkintaa ja noudatetaan viranomaisten turvallisuusohjeistusta.  

Moni seurakuntalainen on iloinen voidessaan taas osallistua jumalanpalveluksiin omassa kirkossa. Yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja, kirkkoherra Hannu Haikonen sanookin, että niin seurakuntalaiset kuin työntekijät ovat kaivanneet yhteyttä toisiinsa. - Nyt iloitsemme siitä, että kokoontumiset ovat taas mahdollisia, vaikkakin vielä on rajoituksia.  

Lappeenrannan seurakuntayhtymässä järjestetään toimintaa seuraavin rajoituksin  

  • 19.5.-15.6. Kokoontumisrajoitus 50 henkilöä rajatuissa ulkotiloissa  
  • 19.5.-31.5. Kokoontumisrajoitus 20 henkilöä sisätiloissa  
  • 1.6. alkaen kokoontumisrajoitus 50 henkilöä sisätiloissa  

Niin Jumalanpalvelukset, kirkolliset toimitukset ja muutakin seurakunnallista toimintaa tullaan siis järjestämään 19.5. alkaen melko normaalisti, kuitenkin harkitusti ja suunnitellen. Ajankohtaista tietoa toiminnasta saa lappeenrannanseurakunnat.fi sivuilta sekä tileiltämme facebookissa, instagramissa ja twitterissä.  

Kaikessa toiminnassa ja kokoontumisissa huolehditaan osallistujien turvallisuudesta, noudattaen hygienia- ja turvallisuusohjeita, kuten tähänkin saakka. Maskeja käytetään entiseen tapaan. 

Myös kotikasteet ovat mahdollisia turvallisuusohjeet huomioiden. 

Vuoden tauon jälkeen rippikoululeirit pidetään tänä kesänä leirimuotoisina. Rippikoululeirit hoidetaan oman ryhmän kesken “kuplassa”, eikä ulkopuolisia vierailijoita leireille päästetä, eikä leiriltä poistuta ulkopuolelle, hätätapauksia lukuun ottamatta. Leirille osallistuvilta ei vaadita testausta tai testitulosta, mutta suositellaan vapaaehtoista 2-3 päivän karanteenia ennen leiriä. - Rippikoulut ovat olleet tärkeä osa aikuisuuteen kasvamisessa. Leirit ovat monelle nuorelle ikimuistoisia kokemuksiajoten on hienoa, että voimme pitää rippikoulut leirimuotoisina, iloitsee Haikonen. 

Rippikoululeirejä koskevat säännöt pätevät myös seurakuntien muuhun leiritoimintaan.  

Seurakuntien palvelupiste palvelee asiakkaita aukioloaikojensa puitteissa. Palvelupisteestä suositellaan ajanvarausta, jotta asioinnit voidaan hoitaa turvallisesti. Monet asiat hoituvat myös puhelimitse tai sähköpostitse.  

Seurakuntien yhteinen Lähetyskauppa Ikkuna on avoinna ma-to 11-16 ja pe 11-15. Kahviotuotteiden nauttiminen on jälleen mahdollista sekä sisä- että ulkotiloissa. Myös suosittu Toast Tuesday tekee paluun. Uutiset ja kuulumiset voi seurata kaupan facebookista.  Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Etätyösuositus voimassa toistaiseksi  

Lappeenrannan seurakuntayhtymässä on Eksoten ja AVIn kehotuksen mukaisesti edelleen voimassa etätyösuositus. Mahdollisuuksien mukaan kokoontumiset ja kokoukset järjestetään etäyhteyksin.   

Niissä kontakteissa ja lähitapaamisissa, jotka ovat välttämättömiä, käytetään kasvomaskeja.   

Olemme tavoitettavissa monin tavoin 

Työntekijämme ovat tavoitettavissa puhelimitse, sähköpostilla, verkkosivujen ja sosiaalisen median kautta tai chatissä - ja sovitusti/tarvittaessa lähitapaamisessa.  

Voit yhä seurata meitä myös verkkosivuillamme, facebookissa, twitterissä, instagrammissa ja youtubessa. Jumalanpalvelukset ovat kuultavissa myös nettiradiossa Järviradion kautta jarviradio.fi/nettikirkotLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Linkit löytyvät myös lappeenrannanseurakunnat.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä -sivuilta. 

 Muistilista turvallisuusohjeista  

  • Vältetään lähikontakteja 
  • Toimintaan osallistutaan vain oireettomana 
  • Käytetään maskeja  
  • Noudatetaan hyvää käsi- ja yskimishygieniaa noudatetaan 
  • Huomioidaan alueelliset ja valtakunnalliset rajoitukset ja suositukset  
  • Ryhmiä ei sekoiteta ja ohjaajat ovat aina samat 

Seuraamme alueellista ja valtakunnallista tilannetta ja päivitämme ohjeitamme sen mukaisesti. Alueellisen tilanteen muutokset voivat aiheuttaa uusia rajoituksia toimintaan. Tiedotamme uusista ohjeista aina mahdollisimman pian verkkosivuillamme sekä some-tileillämme. Voit aina myös kysyä henkilökunnaltamme.  

Lisätietoja:  

Hannu Haikonen, yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja 

p. 040 3126 300, hannu.haikonen@evl.fi

 

Eija Fabritius, viestintäpäällikkö 

p. 040 3126 818, eija.fabritius@evl.fi

19.5.2021 20.52