Uutislistaukseen

Reformaatiokappeli avaa jälleen ovensa

Lappeenrannan hiekkalinnan yhteyteen tehdään tänäkin vuonna kappeli. Uusi kappeli ei eroa ulkoisesti edeltäjästään. Sen sijaan muutokset löytyvät sisustuksesta, joka heijastaa meneillään olevaa reformaation 500-vuotisjuhlavuotta. Tämän johdosta kappelia kutsutaankin tänä vuonna reformaatiokappeliksi.
 
Hiekkakappeli 2017 pieni_THUMB.jpg

Kappelissa on mahdollista järjestää esimerkiksi vihki- ja kastetilaisuuksia sekä rukoushetkiä avioliiton vuosipäivänä.
           Seurakuntien lastenohjaajat ovat mukana Hiekkalinnalla arkipäivisin 5.–30.6. klo 13–15. Ohjelmassa on erilaisia toimintatuokioita, kuten laululeikkejä, musiikkia ja kädentaitoja. Reformaatiokappelissa kokoontuu klo 14 arkipyhäkoulu. Lapsityön järjestämä toiminta jatkuu Hiekkalinnalla 1.–4.8. edellä mainitulla aikataululla.

Reformaatiokappelin kattona toimii läpinäkyvä, muovinen valokate. Tämä aiheutti viime vuonna sen, että lämpimänä kesäpäivänä kappelissa oli ajoittain kuuma olla.
– Toisaalta kun kesä oli välillä kylmä, kappelissa oli mukava olla lämmittelemässä, Frosti hymyilee. Ilmastointi pyritään ottamaan paremmin huomioon uudessa kappelissa. Vaikka Hiekkalinnan teemana on tänä kesänä Suomi 200 vuotta, se ei näy omana tilanaan veistosten vieressä seisovassa reformaatiokappelissa.
– Toivon, että kappeli elää itsekseen, Frosti sanoo.
Hiekkalinnan ja reformaatiokappelin avajaisia vietetään sunnuntaina 4. kesäkuuta.

Kuvassa on reformaatiosymboliikan veistäjä Tarja Matikainen.

Thu Jun 01 12:50:02 EEST 2017