Uutislistaukseen

Kohtaamisia-tilaisuus 1_vetäjät edessä ja katsojat penkeissä selät kuvaajaan päin_XL.jpg

Kohtaamisia-tilaisuus sujui onnistuneesti

29.8.2016 09.22

Torstaina 25.8. pidettiin Joutsenossa Kohtaamisia - Ole mulle vähän aikaa Hän -koulutus, jossa etsittiin hyviä tapoja kohdata maahanmuuttajia.
Klo 14 alkaneessa koulutuksessa oli mukana 50 henkeä. Koulutuksen ohjasivat Hanna Räsänen ja Taneli Skyttä Lähetysyhdistys Kylväjästä. Aiheena olivat maahanmuuttajat: miten ottaa askel kohti kohtaamista silloin, kun toinen on vieras ja outo?
Lainaus mainoksesta:
Koulutusiltapäivässä tutkimme tietä arkisen islamin ymmärtämiseen. Alamme yksilöinä ja
yhteisöinä nähdä luontevia tapoja toimia ja elää yhdessä muualta tulleen kanssa. Osallistuja
tekee matkaa kohtaamista kohti omaan tahtiin ja omista kysymyksistään käsin. Yhä useampi
saa huomata, että kun tutun ja oudon raja hälvenee, minusta voi tulla hetkeksi hän, joka näkee
ja kulkee vierellä. Silloin kohtaamisemme on tarina, joka on muuttanut minua ja maailmaani.
Koulutus on tarkoitettu kaikille, jotka työssään tai vapaalla kohtaavat maahanmuuttajia.
 
Hanna ja Taneli ohjasivat työskentelyä taidokkaasti ottaen huomioon mukanaolijoiden erilaiset viitekehykset. Mukana oli vapaaehtoisten lisäksi kaupungin - , EKSOTE:n, seurakuntayhtymän - ja Joutsenon vastaanottokeskuksen työntekijöitä. Saamme koulutuksessa olleen powerpoint-esityksen kotisivuillemme tai siten että linkitämme sen sinne.
 
Koulutuksen jälkeen siirryttiin aitoihin kohtaamisiin. Martat olivat valmistelleet turvapaikanhakijoiden kanssa kokkailua jo keskiviikosta lähtien. Kokkailemaan ja illan viettoon tuli lisäksi pari kymmentä, mutta vastaavasti muutamat kiireiset poistuivat enne herkkuja ja illanviettoa. Illanvietossa oli mukana myös lappeenrantalaisia toimijoita, jotka tekevät työtä maahanmuuttajien kanssa.
 
Tämä oli hyvä alku suunnitella ja toteuttaa yhdessä eri tahojen kanssa sitä, miten voimme auttaa maahanmuuttajia kotoutumaan ja murtamaan omia estoja ja ennakkoasenteita. Tämä on sitä suurta rikkautta silmiemme edessä, jos vain haluamme nähdä sen.
 
Jari Berg