Kuorolaisen koronaääni 

Kuvassa Luukaskuorolaiset valmistautuvat laulamaan suvivirren, virsi 571, FB-livelähetyksessä Lauritsalan kirkon pihalla.
Kuvassa Luukaskuorolaiset valmistautuvat laulamaan suvivirren, virsi 571, FB-livelähetyksessä Lauritsalan kirkon pihalla
Kuvassa Luukaskuorolaiset tapaavat toisiaan etäyhteydellä ja yrittävät laulaa samaan aikaan.
Kuvassa Luukaskuorolaiset tapaavat
toisiaan etäyhteydellä ja yrittävät
laulaa samaan aikaan.

Kuorolaisen koronaääni on käheä. Käheä, koska emme ole kunnolla päässeet ääntämme avaamaan ja laulamaan. 
Maaliskuussa 2020 harjoitukset keskeytyivät juuri kun olimme aloittamassa Ylös Jerusalemiin -tapahtumaan valmistautumista. Alkoi koronakevät, joka oli varmasti jokaiselle kansalaiselle mieliinpainuva. Luukaskuorolaiset kokoontuvat ja vaihtavat ajatuksiaan yhteisessä WhatsApp-ryhmässä. Tämä ryhmä täyttyikin pian kannustuksista, myötäelämisestä, rukouksista ja lauluista. Oli ihanaa tuntea yhteisöllisyyttä karanteenin keskellä. Erilaiset livestreamit, netti- ja radiolähetykset eri seurakunnista alkoivat ja Lauritsalan ensimmäiseen radiokirkkoon pääsimmekin osallistumaan 29.3. Huhtikuussa lähetimme Timolle stemmanauhoja, joista hän kokosi hienosti äänitteenä virren 930. Näin pääsimme omalta osaltamme myös messuun osallistumaan. Timo vielä jaksoi koostaa virrestä videon ja liitti mukaan kuorolaisten ottamia valokuvia. Video on yhä katsottavissa lprseurakunnat-YouTube-kanavalla: 
Virsi 930 Sinun edessäsi painamme päämme - YouTube.

Toukokuun viimeisenä lauantaina, 30.5., päätimme vielä kevätkauden lopuksi kokoontua turvallisin välimatkoin Lauritsalan kirkon pihalla. Samalla osallistuimme Suvivirsi-tempaukseen  ja teimme älypuhelimella livelähetyksen sosiaaliseen mediaan. Saimme paljon kuulijoita ja yhdessä laulajia virtuaalisti  mukaan – ja olipa joitakin seurakuntalaisia tullut myös paikan päälle. Tämä oli hauskaa – ja  tähän oli ilo lopettaa kevätkausi ja aloittaa kesäloma. Katso video Facebookista. 

Syksyllä palasimme kuoroon suurin toivein ja odotuksin. Moni kuorolainen oli kuitenkin päättänyt jättää koronan – tai muiden syiden – vuoksi kuoroharjoitukset väliin. Päätimme kuitenkin pienemmällä porukalla jatkaa, ohjeistukset ja rajoitukset tarkasti huomioon ottaen.

Saimmekin syksyllä kokea monia voimaannuttavia harjoituksia ja osallistua messuunkin. Jälleen oli aika miettiä uusia toimintatapoja ja keinoja, jotta kuorolainen saisi koronaäänensä kirkkaaksi ja mielensä iloiseksi. Käheys kovasti taas vaivasi  ja tähän vaivaan valmistimme videoita itsemme ja muiden iloksi mm. kirkkomusiikin päivänä ja jouluna.  Näitä tallenteita pääsee kuuntelemaan edelleen:  
Kirkkomusiikin päivä 11.9.2020 Luukaskuoron tervehdys - YouTube
Luukku 4. Me Käymme joulun viettohon - YouTube 

Kuorolaulu on hieno harrastus niin musiikin kuin yhteisöllisyydenkin vuoksi. Vuosia yhdessä laulaneiden sydämet alkavat soittaa samaa säveltä ja siitä voimme olla vain kiitollisia! Uusia laulajia on aina ilo saada mukaan ja kiitämme jokaisesta uudesta kuorolaisesta. Oma taitava kuoronjohtajamme, Timo, ansaitsee suuret kiitokset, kun on jaksanut meitä ohjata ja opettaa kaikki nämä vuodet!

Tästä kaikesta ”koronakäheydestä” kyllä yhdessä selviämme.  Emme pelkää,  vaan luotamme asiat korkeimman käsivarsille:  hyvään hoitoon ja huolenpitoon! 

Johanna Muhli
Kuvat: Luukaskuorolaiset

Kuvassa valkea hanki, peltoja, metsää ja hiihtolatu, monen kuorolaisen korona-ajan harrastus.