Tule kerhonohjaajaksi!

Rippikoulun jälkeen voit aloittaa kerhonohjaajana. Isostoiminta on hyödyksi, mutta ei pakollista - kerhonohjaajana voi aloittaa, vaikka isostoimintaan ei lähtisikään mukaan. Kerholaiset ovat alakouluikäisiä lapsia ja kerhoa ohjataan yhdessä toisen kerhonohjaajan kanssa.

Mitä?

Kerhoja on monia! Kokkikerhoja, askartelu- ja puuhakerhoja, sählykerhoja, e-pelikerhoja... ja kaikki tarvitsevat ohjaajaa - sinua!

Missä?

Kerhoja pidetään ympäri Lappeenrantaa. Kysy mitä kerhoja alueellasi Lappeenrannan keskustassa, Lappeen alueella, Lauritsalassa, Sammonlahdessa tai Joutsenossa pidetään.

Millloin?

Kerhot kokoontuvat kerran viikossa koko syys- ja kevätkauden ajan ja ovat kestoltaan noin 1-1,5h.

Miksi?

Kerhonohjaaminen on kivaa ja hyödyllistä! Kerhonohjauksessa kehität ryhmänohjaus- ja vuorovaikutustaitojasi. Saat myös arvokasta työkokemusta sekä pienen palkkion tekemästäsi työstä.

Miten?

Kerro oman seurakuntasi nuorisotyönohjaajalle, että haluat kerhonohjaajaksi! Sovi kerhonohjaajaperehdytyksestä tai...

Kerhonohjaajan peruskurssi järjestettiin 5.-6.9.2020 Kesärannassa.

Varhaisnuorisotyöstä vastaavat nuorisotyönohjaajat:

Joutseno: Satu Terävä ja Niina Korpi
Lauritsala: Kirsi Lampi ja Markus Rantanen
Lappee: Jari Berg ja Päivi Suutari
Lappeenranta: Jukka Hirvi ja Krista Ylä-Kotola
Sammonlahti: Anja Kytölä ja Ville Piira

Työntekijöiden yhteystiedot löydät Yhteystiedot-sivulta. Sähköpostiosoitteet muodossa etunimi.sukunimi@evl.fi (ilman ääkkösiä).

kerhonohjaakurssi antaa valmiudet ohjata alakouluikäisten kerhoja

Lue juttu Valtterin, Joelin ja Jonin kokemuksista kerhonohjaajina

Yhdeksäsluokkalaisten Valtteri Väisäsen, Joel Pääkkösen ja Joni Asikaisen oma pitkäaikainen jalkapalloharrastus joutui katkolle, ja poiki idean pelikerhon perustamisesta. Pojat halusivat myös jakaa vuosien aikana oppimiaan pelitaitoja nuoremmilleen.

Kerran viikossa Skinnarilan koulun salissa pelataan tunnin verran erilaisia palloilulajeja aina käsipallosta koripalloon. Tietysti myös kerhonvetäjien Valtteri Väisäsen, Joel Pääkkösen ja Joni Asikaisen oma spesialiteetti jalkapallo on vaihtoehdoissa mukana.

Pelikerho tarjoaa alakouluikäisille lapsille ennen kaikkea mukavaa yhdessäoloa.

Muita tavoitteita emme ole toiminnalle asettaneet, pojat sanovat.

Energiaa vaikka muille jakaa

Jalkapallokerhon alakouluikäiset ”sähikäiset” ovat oiva liikkumisen malli ihan jokaiselle meistä. Kerhoon tulevia lapsia ei tarvitse innostaa urheilemaan, vaan vipinä alkaa heti, kun liikuntasalin ovi avautuu.

Meidän aikamme ei ole kulu motivoimiseen. Lapset ovat niin täynnä energiaa kuin olla ja voi. Enemminkin heitä pitää kannustaa ottamaan rauhallisemmin, Valtteri hymähtää.

Kun takana on tiivis koulupäivä, energia purkautuu jossakin, Joel arvioi.

Viidentoista lapsen kokoinen porukka koostuu pääosin 1.-6. luokkalaisista pojista, tosin aluksi kerho veti puoleensa myös tyttöjä.

Kun poikia alkoi virtaamaan enemmän paikalle, tytöt katosivat. Se on harmi, Joel sanoo ja kannustaa heitä uudelleen mukaan.

Valtterin, Joelin ja Jonin tehtävänä on huolehtia ennen kaikkea siitä, että kaikki toimisivat mukavasti keskenään, mitään ei sattuisi tai ketään kiusattaisi.

Loma-ajat kerho on tauolla, mutta muuten toiminta on säännöllistä ympäri vuoden, kolmikko kertoo.

Erityisesti keväisin ja kesällä pallotellaan viereisen urheilukentän tekonurmella.

Seurakunta on luonteva taustataho

Valtteri, Joni ja Joel ovat pelanneet jalkapalloa PEPO:ssa ihan pienestä pitäen. Joelin mukaan oman joukkueen jatko oli kuitenkin epävarma, joten he alkoivat selvittää mahdollisuutta kerhon perustamiseen.

Kerho pantiin pystyyn, jotta urheiluharrastus jatkuisi ja olisi jotain tekemistä, Valtteri lisää.

Linkki seurakuntaan syntyi poikien oman riparin aikana. Osallistujille ilmainen pelikerho on osa Sammonlahden seurakunnan varhaisnuorisotyötä.

Valtterille ja minulle seurakunnan liikuntatoiminta ja sählykerhot ovat tuttuja jo lapsuudesta. Olemme saaneet lisätietoa kerhonohjaajana toimimisesta myös parhaillaan käynnissä olevassa isoskoulutuksessa, Joel jatkaa.

Seurakunnan työntekijä, nuorisotyönohjaaja Anja Kytölä, auttaa vetäjiä yhteydenpidossa vanhempiin, hoitaa muita käytännön järjestelyitä ja on apuna ja tukena mahdollisissa ongelmatilanteissa.

Ysiluokkalaisten poikien oma ykkösharrastus on edelleen jalkapallo, sillä pelailu jatkui kerhon lisäksi myös PEPO:ssa.

Pari, kolme kertaa viikossa on jo ihan hyvä määrä urheilua, Valtteri arvioi.