Päiväkerhot

Päiväkerho on seurakunnan tarjoamaa varhaiskasvatusta. Toiminta on tarkoitettu pääasiallisesti 3–5-vuotiaille lapsille ja kivaa kerhoissa on niiden pieni ryhmäkoko. Päiväkerho onkin turvallinen paikka tutustua muihin lapsiin ja oppia toimimaan ryhmässä.

Kerhopäivällä on oma rytminsä. Tutun päivärytmin lisäksi hiljentyminen, yhteinen laulu ja rukous luovat turvallisuutta. Lapsi saa osallistua monipuoliseen, lapsen kokonaiskehitystä tukevaan toimintaan: leikkiin, liikuntaan, ulkoiluun, satu- ja lukuhetkiin, musiikkiin ja musisointiin sekä kaikkeen muuhun luovaan toimintaan, joka tukee lapsen kasvua. Päiväkerhoissamme kiinnitämme huomiota myös ympäristökasvatukseen.

Päiväkerhot ovat tärkeä osa kirkon järjestämää kasteopetusta. Päiväkerhon kautta seurakunta tahtoo tukea perheitä lapsen kristillisessä kasvatuksessa. Siksi päiväkerhossa koetaan pyhyyttä ja hiljaisuutta sekä pohditaan ja ihmetellään elämän kysymyksiä aikuisen ja toisten lasten seurassa. Kerhossa lapsi saa myös kokemuksen seurakuntaan kuulumisesta sen tärkeänä jäsenenä.

Kerho-ohjaajina toimivat koulutetut seurakuntien lastenohjaajat.

Päiväkerho on maksuton, omat eväät otetaan mukaan.

Päiväkerhoihin ilmoittautuminen

Kerhohin otetaan 3 vuotta täyttäviä ja sitä vanhempia lapsia. Tarvittaessa alle kolmevuotiaan osallistumisesta kerhoon voidaan neuvotella.

Syksyn 2020 kerhoilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti alla olevista linkeistä kerhokohtaisesti.

Syksyn ilmoittautumiset on otettu vastaan ja alla olevat kerhot käynnistyvät tulevalla kaudella.

Kerhoon voi ilmoittautua pitkin vuotta: ilmoittautumisen jälkeen sinuun otetaan yhteyttä ja sovitaan yhdessä kerhon aloittamisesta.

Toimintakauden 2020-2021 kerhopaikat:

Karhuvuoren seurakuntakoti, Karhuvuorenkatu 19: maanantai ja torstai klo 9-11

Pääset ilmoittautumaan Karhuvuoren päiväkerhoon tästä

Keskuspappila, Joutseno, Penttiläntie 7: maanantai, torstai ja perjantai klo 9-11

Pääset ilmoittautumaan Joutsenon Keskuspappilan päiväkerhoon tästä

Huom! Keskuspappilan päiväkerho on tällä hetkellä täynnä ja voit ilmoittautua vain varapaikoille.

Keskustan kerhohuone Helmi, Koulukatu 12: maanantai, tiistai ja perjantai klo 9-11

Pääset ilmoittautumaan Helmen päiväkerhoon tästä

Korvenkylän srk-koti, Harmaakalliontie 2: tiistai ja perjantai klo 9-12

Pääset ilmoittautumaan Korvenkylän päiväkerhoon tästä

Sammonlahden srk-keskus, Hietakallionkatu 7: tiistai, torstai ja perjantai klo 9-12

Pääset ilmoittautumaan Sammonlahden päiväkerhoon tästä

Huom! Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne voi aiheuttaa pitkittyessään muutoksia syksyn suunnitelmiin. Pyrimme luonnollisesti kuitenkin kaikin keinoin siihen, että alla olevat kerhot alkavat suunnitellusti viikolla 34 eli maanantaina 17.8. tai tiistaina 18.8. kerhopaikasta riippuen. Ilmoittautuneille perheille on lähetetty sähköpostia kerhon alkamisesta pe 12.6. Jos et ole saanut sähköpostia, ota yhteys laura.toivanen@evl.fi tai 8.-26.6. välisenä aikana jaana.pussinen@evl.fi

Lapsi makaa lattialla patjan päällä ja leikkii lampailla.
Tervetuloa seurakuntien varhaiskasvatuksen päiväkerhoon. Ilmoittautuminen www.lappeenrannanseurakunnat.fi

Varhaiskasvatuksen ohjaaja
Seurakuntatyön erityispalvelut