Päiväkerhot

Päiväkerho on seurakunnan tarjoamaa varhaiskasvatusta. Toiminta on tarkoitettu pääasiallisesti 3–5-vuotiaille lapsille ja kivaa kerhoissa on niiden pieni ryhmäkoko. Päiväkerho onkin turvallinen paikka tutustua muihin lapsiin ja oppia toimimaan ryhmässä.

Kerhopäivällä on oma rytminsä. Tutun päivärytmin lisäksi hiljentyminen, yhteinen laulu ja rukous luovat turvallisuutta. Lapsi saa osallistua monipuoliseen, lapsen kokonaiskehitystä tukevaan toimintaan: leikkiin, liikuntaan, ulkoiluun, satu- ja lukuhetkiin, musiikkiin ja musisointiin sekä kaikkeen muuhun luovaan toimintaan, joka tukee lapsen kasvua. Päiväkerhoissamme kiinnitämme huomiota myös ympäristökasvatukseen.

Päiväkerhot ovat tärkeä osa kirkon järjestämää kasteopetusta. Päiväkerhon kautta seurakunta tahtoo tukea perheitä lapsen kristillisessä kasvatuksessa. Siksi päiväkerhossa koetaan pyhyyttä ja hiljaisuutta sekä pohditaan ja ihmetellään elämän kysymyksiä aikuisen ja toisten lasten seurassa. Kerhossa lapsi saa myös kokemuksen seurakuntaan kuulumisesta sen tärkeänä jäsenenä.

Kerho-ohjaajina toimivat koulutetut seurakuntien lastenohjaajat.

Päiväkerho on maksuton, omat eväät otetaan mukaan.

Huom! Kaikki seurakuntien kerhot ovat tauolla toistaiseksi koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Voit olla tarvittaessa yhteydessä varhaiskasvatuksen väkeen sähköisesti.

Päiväkerhoihin ilmoittautuminen

Kerhohin otetaan 3 vuotta täyttäviä ja sitä vanhempia lapsia. Tarvittaessa alle kolmevuotiaan osallistumisesta kerhoon voidaan neuvotella. Voit kuitenkin ilmoittaa jo nyt syksyn ryhmään mukaan syksyllä 3 vuotta täyttävän lapsen.

Syksyn kerhot tulevat olemaan auki kerhopaikasta riippuen 2-3pv/viikossa aamupäivisin, 2-3h kerrallaan.

Syksyn 2020 kerhoilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti alla olevista linkeistä kerhokohtaisesti.

Ilmoittautumislinkit avautuvat

keskiviikkona 1.4. klo 00.01.

Syksyn 2020 kerhopaikat: (kerhot toteutuvat jos niihin on tarpeeksi ilmoittautuneita lapsia)

Karhuvuoren seurakuntakoti, Karhuvuorenkatu 19: maanantai ja torstai

Pääset ilmoittautumaan Karhuvuoren päiväkerhoon tästä

Keskuspappila, Joutseno, Penttiläntie 7: maanantai, torstai ja perjantai

Pääset ilmoittautumaan Joutsenon Keskuspappilan päiväkerhoon tästä

Keskustan kerhohuone Helmi, Koulukatu 12: maanantai, tiistai ja perjantai

Pääset ilmoittautumaan Helmen päiväkerhoon tästä

Korvenkylän srk-koti, Harmaakalliontie 2: tiistai ja perjantai

Pääset ilmoittautumaan Korvenkylän päiväkerhoon tästä

Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1: tiistai, torstai ja perjantai

Pääset ilmoittautumaan Lauritsalan päiväkerhoon tästä

Sammonlahden srk-keskus, Hietakallionkatu 7: tiistai, torstai ja perjantai

Pääset ilmoittautumaan Sammonlahden päiväkerhoon tästä

Huom! Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne voi aiheuttaa pitkittyessään muutoksia syksyn suunnitelmiin ja joidenkin kerhopaikkojen lapsia voidaan ohjata tarvittaessa toisiin kerhopisteisiin. Pyrimme luonnollisesti kuitenkin kaikin keinoin siihen, että alla olevat kerhot alkavat suunnitellusti viikolla 34 eli maanantaina 17.8. tai tiistaina 18.8. kerhopaikasta riippuen.

Päiväkerholainen
Kuvassa nallen kuva sekä tarkemmat tiedot päiväkerhoihin ilmoittautumista.

Varhaiskasvatuksen ohjaaja
Seurakuntatyön erityispalvelut