Kesän 2020 päiväleirien ilmoittautuminen on päättynyt!

Syksyn 2020 leirien mainokset ilmestyvät elokuussa.

Ilmoittautuminen leireille alkaa 24.8.2020

Leireille mahtuu n. 25 leiriläistä. Lisäksi muutama nopein voi ilmoittautua vielä varasijalle. Varasijasta tulee ilmoitus ilmoittautumislomakkeelle sen täyttämisen jälkeen. Saattaa olla hiukan huomaamaton ilmoitus, kannattaa katsoa tarkkaan. :) Kun leiri on tullut täyteen, siihen ei voi enää ilmoittautua. Ilmoittautuminen kullekin leirille päättyy viimeistään 2 viikkoa ennen leiriä, ellei muuta ole ilmoitettu. Ilmoittautuneille lähetetään leirikirje postilla/sähköpostilla noin 2 viikkoa ennen leiriä. Varasijalle jääneisiin ollaan yhteydessä, jos peruutuspaikkoja tulee.

Jos teille tulee este, muistakaa perua ilmoittautumisenne, että joku muu voi päästä tilallenne.

Tervetuloa leirille!

Sammonlahden seurakunta
ville.piira@evl.fi, p. 040 312 6541

Varhaisnuorisotyön leireillä varaudutaan koronavirukseen

• Leirille tullaan vain terveenä.
  • Leireillä huolehditaan hygieniasta (tehostettu käsien pesu, yskiminen ja aivastaminen nenäliinaan tai hihaan).
  • Leireillä huolehditaan väljyydestä. Yöt ollaan kotona.
  • Leirikeskuksissa on päivittäin vain yksi leiriryhmä ja samat työntekijät. Huoltajat käyvät vain pihalla tuomassa ja hakemassa lapsia.
  • Toiminnassa vältetään turhia kontakteja, eikä käytetä yhteisiä välineitä (esim. askartelut/pelit).

Tarkempi kuvaus:

1. Leirille ei saa kukaan tulla sairaana!
    Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky (https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19). Kenenkään lapsen, isosen tai ohjaajan ei pidä tulla leirille, jos hänellä on mitään sairastumiseen viittaavia oireita.
    Jos lapsi sairastuu päivän aikana, hänet siirretään välittömästi erilliseen tilaan odottamaan aikuisen valvonnassa. Vanhempaan ollaan yhteydessä ja sovitaan lapsen kotiin menosta. Aikuinen välttää lähikontaktia sairastuneeseen säilyttäen riittävän etäisyyden. Oireisten tulee olla yhteydessä omalle terveysasemalleen ja hakeutua sieltä saatujen ohjeiden mukaisesti koronavirustestiin.
  2. Riskiryhmään kuuluvat
    Hoitava lääkäri arvioi voiko lapsi/nuori, jolla tai jonka perheenjäsenellä on vaikea perussairaus tai joka tarvitsee säännöllistä puolustuskykyä lamaavaa lääkitystä, osallistua leirille. Huoltaja tekee päätöksen leirille osallistumisesta.
  3. Käytännön varautumistoimet
    Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana (https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19). Leirillä vältetään ohjatussa toiminnassa tilanteita, joissa ollaan suorassa kosketuksessa muiden kanssa.
    1. Sekä lapset että aikuiset pesevät kätensä aina tullessaan leirikeskukseen sekä ennen kotiinlähtöä. Lisäksi kädet pestään ennen ruokailua, aina ulkoa sisälle tullessa, sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen, tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin.
    2. Jos käsienpesumahdollisuutta ei ole, käytetään käsihuuhdetta.
    3. Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä suun eteen laitetaan kertakäyttönenäliina, joka heitetään heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojataan suu kyynärtaipeella. Kädet pestään tämän jälkeen.
    4. Tarpeettomia fyysisiä kontakteja tulee välttää samoissa tiloissa olevien kanssa. Kaikki toiminta pyritään järjestämään mahdollisimman väljissä tiloissa ja/tai ulkona.
    5. Yhteisiä askartelu- tai pelivälineitä ei käytetä.
    6. Ulkoleikeissä suositaan ei kontaktileikkejä, mutta vähäiset välilliset kontaktit samaan pelivälineeseen on mahdollisia. Ulkoilun jälkeen pestään kädet.
    7. Sisaruspiiri toteutetaan ilman fyysistä kontaktia toisiin, kädet ristissä.
    8. Noudatetaan 50 hengen kokoontumissääntöä.
    9. Hygieniasta huolehditaan ruuanvalmistuksen ja -jakelun sekä syömisen aikana.
    10. Siivouksesta vastaa seurakuntayhtymän kiinteistöhuolto.
  4. Jos leiriläisellä todetaan koronavirustartunta
    Jos leiriin kuuluvalla henkilöllä todetaan testeillä koronavirustartunta, selvitetään altistuminen. Eksoten mukaan koronatestin tulos tulee noin vuorokaudessa.  Tartuntaketjujen selvitystyö kuuluu kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavalle lääkärille. Jos koronavirustartunta todetaan jollakulla leiriläisellä, selvitetään, onko tapahtunut altistumista, ja altistuneet pitää jäljittää ja asettaa karanteeniin 14 vuorokaudeksi.