risti kädessä

Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

​​​​​Tervetuloa nettikirkkoon, nyt kun emme voi kokoontua kirkkosaleihin!

• Valitse kirkko, minkä jumalanpalvelukseen haluat osallistua; siis klikkaa Kirkko-logoa.

• Kolehdin voit lahjoittaa klikkaamalla kolehtikohdetta, josta näet tarkemmat tiedot.

• Radiopainikkeen nuolta painamalla kuulet lähetyksen Järviradion kautta.
    Lähetys alkaa n. 5 minuuttia ennen tialisuuden alkua

Seuraa myös myös YouTube kanaviamme: Lappeenrannan ev.lut. seurakunnat ja Lappeen seurakunta
Laitamme mahdollisuuksiemme mukaan videoita hartaushetkistämme ja jumalanpalveluksistamme

Jumalanpalvelus on yhteinen juhla

"Kirkonkellojen soitto kutsuu sunnuntaisin kaikkia jumalanpalvelukseen.
Sunnuntai muistuttaa kristittyjä Jeesuksen ylösnousemuksesta, ja aamuinen ajankohta opetuslasten saapumisesta Jeesuksen haudalle aamuvarhaisella."

Perinteinen, kello kymmeneltä sunnuntaina alkava jumalanpalvelus on seurakunnan elämän keskus. Jumanpalvelus pidetään pyhäaamuisin Joutsenon, Lappeen, Lappeenrannan, Lauritsalan ja Sammonlahden kirkoissa sekä erikseen ilmoitettuina ajankohtina Nuijamaan ja Ylämaan kirkoissa.

Löydä ajankohtaiset tiedot jumalanpalveluksista tapahtumakalenterista.

Jumalanpalveluksen kulku

Jumalanpalvelusten kaavat

Esirukouspyyntö

Jumalanpalvelukset virtuaalisesti

Jumalanpalvelukset radiossa ja YLE Areenassa:

Jumalanpalveluslähetys kuullaan totuttuun tapaan sunnuntaisin kello 10 YLE Radio 1:ssä. Yle Areenasta lähetys on kuunneltavissa samana päivänä klo 13 ja myös ulkomailla viikon ajan varsinaisen lähetysajankohdan jälkeen.

Verkkokirkko.fi –palvelussa on muun muassa rukouksia, jumalanpalveluksia ja musiikkia.

Virtuaalisessa lastenkirkossa (www.lastenkirkko.fi) lapset voivat tutustua esimerkiksi kirkon symboliikkaan, kuunnella Raamatun kertomuksia ja virsiä, soittaa kirkonkelloja, sytyttää kynttilöitä, osallistua rukouksiin ja pelata pelejä. Tutustu myös Päkän päivä -sovellukseen.

Lappeen kirkko

Erilaisia jumalanpalveluksia

Messun eli ehtoollisjumalanpalveluksen
ytimenä on Jumalan sana, saarna sekä ehtoollisen sakramentti.

Sanajumalanpalveluksessa
keskitytään sanaan ja rukoukseen.

Viikkomessu sisältää messun eli ehtoollisjumalanpalveluksen keskeiset osat. Messussa annetaan tilaa hiljaisuudelle, mietiskelylle sekä vapaamuotoiselle rukoukselle. Viikkomessu on tarkoitettu ensisijaisesti arkipäivän jumalanpalvelukseksi.

Perhemessu on lapsiperheille tarkoitettu jumalanpalvelus, kuten myös Mukulamessu, Meidän messu ja Junnumessu.

Tuomasmessuun kuuluu vaihtelevaa musiikkia, ehtoollinen sekä mahdollisuus ripittäytymiseen tai öljyllä voiteluun eli rukous-palvelun aikana pappi voi piirtää oliiviöljyllä seurakuntalaisen otsaan ristinmerkin rukoillessaan tämän puolesta.

Afrikkalaisessa gospelmessussa on rytmikästä ja mukaansatempaavaa musiikkia. Sen rakenne on sama kuin perinteisessä messussa.

Lähde: www.evl.fi