Lappeenrannan seurakuntayhtymän suositukset tammikuu 2022

Lappeenrannan seurakuntayhtymässä seurataan ja noudatetaan valtakunnallisia ja alueellisia suosituksia ja ohjeita

  • Etelä-Karjalan alue on koronavirusepidemian leviämisaluetta.​ ​​
  • Maskisuositus on Eksoten alueella voimassa ruuhkaisissa, julkisissa sisätiloissa, joukkoliikenteessä, varhaiskasvatuksen, koulujen ja oppilaitosten työntekijöillä sekä yli 12-vuotiailla oppilailla. Maskisuositus koskee 12 vuotta täyttäneitä, myös täyden koronarokotesarjan saaneita. ​​
  • Yksityis- ja perhetilaisuuksia koskien suositellaan, että yli 20 hengen yksityistilaisuuksia tai perhejuh​lia ei järjestetä eikä näihin osallistuta. ​
  • Tilannekuvaryhmä toivoo Etelä-Karjalassa noudat​ettavan koronaepidemiaan liittyviä ohjeita ja suosituksia huolellisesti.​​

Lue lisää Eksoten sivuilta 

Seurakuntayhtymän toiminnassa pieniä muutoksia

Noudatamme monelta osin yhä joulukuun 2021 ohjeistuksi, mutta seuraamme jatkuvasti valtakunnallista ja alueellista tilannetta. Muutokset lyhyelläkin aikavälillä ovat mahdollisia. 

Lappeenrannan seurakuntayhtymän alueella kirkkoissa ja kappeleissa on käytössä enintään 1/3 tilaan hyväksyttävästä enimmäisosallistujamäärästä. Kiinteistötoimi laatii toimitiloihin tartuntatautilain 58 h § n mukaisen suunnitelman, joka tehty 1/3 mukaisesti.

Valtioneuvosto on hyväksynyt tartuntautilain 58 i §:ssä tarkoitetun asetuksen koronapassin käytön rajoittamisesta määräaikaisesti, joten koronapassia ei käytetä 30.12.2021 - 20.1.2022 yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa vaihtoehtona alueellisille rajoituksille.

Toiminta Lappeenrannan seurakuntayhtymässä

Toimintamme on edelleen käynnissä kokoontumisrajoitukset ja hygieniaohjeistukset huomioiden. Tarkista oman ryhmäsi tai tapahtumasi tilanne tapahtumakalenteristamme tai ota yhteyttä henkilöstöömme chatissä, puhelimitse tai sähköpostitse. Yhteystiedot löydät mm. näiltä sivuilta.

Emme kuitenkaan järjestä leirejä tai leirimuotoisia (yöpymistä vaativia) viikonloppuja 4.1.-28.2.2022 välisenä aikana. 

Rippikoulut ja isoskoulutukset järjestetään ko. aikana vaihtoehtoisilla tavoilla. Seuraa siis oman rippikouluryhmäsi viestintää mahdollisia muutoksia varten. 

Teemme etätöitä kaikissa sellaisissa töissä, joissa se on mahdollista. Käytämme sisäisissä kokouksissamme etäyhteyksiä ja suosittelemme etäyhteyksien käyttöä vaihtoehtoisena myös muissa kokoontumisissa ja tapaamisissa. Tarvittaessa lähitapaamiset ovat hygienia- ja turvallisuusohjeita noudattaen mahdollisia. Sovi asiasta henkilökuntamme kanssa. 

Henkilökuntamme ei kuitenkaan toistaiseksi osallistu kastekahveille tai muistotilaisuuksiin. Kastetilaisuuksia varten suosittelemme seurakunnan tiloja, joista ei peritä maksua.

Toimituskeskusteluja suosittelemme käytävän mahdollisuuksien mukaan etäyhteyksin. Mikäli lähitapaamiset ovat välttämättömiä tai tarpeen, tulee noudattaa hygieniaohjeistuksia huolellisesti. Sama pätee myös muihin tapaamisiin, kuten kotikäynteihin, joita voi tehdä varovaisuutta noudattaen (yleiset hygienia- ja turvallisuusohjeistukset). Ole yhteydessä henkilökuntaamme ja sovi järjestelyistä. 

Oireisena kotiin ja testeihin:

Eksote kehottaa rokottamattomia ja yhden rokotuksen saaneita menemään koronatestiin lievissäkin oireissa. Ethän osallistu toimintaan ja tapaamisiin oireisena tai altistuneena! Suosittelemme viranomaisten ohjeistusten mukaisesti myös hyödyntämään kotitestausta. Seuraa Eksoten ohjeistusta netissä: www.eksote.fi/koronavirusLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Suosittelemme rokotusten ottamista viranomaisten ohjeiden mukaisesti. Näin turvaat paitsi omaa myös lähimmäisesi terveyttä. 

Olemme tavoitettavissa

Työntekijämme ovat tavoitettavissa yhä myös puhelimitse, sähköpostilla, verkkosivujen ja sosiaalisen median kautta tai chatissä.

Voit yhä seurata meitä myös verkkosivuillamme, Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa ja YouTubessa. Jumalanpalvelukset ovat kuultavissa myös nettiradiossa Järviradion kautta (ks. linkit etusivulta). Katso tästä linkistä listaus some-kanavistamme: https://www.lappeenrannanseurakunnat.fi/osallistu/some-kanavat

Seurakuntien palvelupisteen aukioloajat löydät palvelupisteen sivulta >Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Kappeleiden ja kirkkojen henkilömäärärajoitukset

Henkilömäärärajoituksena kirkkojen ja kappeleiden osalta on 1/3 niiden kapasiteetista. Annathan kanssaihmisille riittävästi tilaa yhteisissä kokoontumisissa.

Seuraamme alueellisen tilannekuvatyöryhmän sekä aluehallintoviranomaisen ohjeita ja määräyksiä jatkuvasti, joiden perusteella tarkastelemme suosituksia ja käytäntöjä seurakuntayhtymän osalta.

Lappeenrannan seurakuntayhtymän varautumisryhmä 5.1.2022

 

.