Kokoontumisrajoitukset poistuvat Etelä-Karjalasta

Seurakuntayhtymän varautumisryhmän linjaukset 2.6.2021 alkaen

Etelä-Karjalan alueellinen COVID-19 tilannekuvaryhmä totesi 31.5.2021 kokouksessaan Koronavirusepidemian olevan Etelä-Karjalan alueella perustasolla.

Tämän vuoksi tilannekuvaryhmä on suosittanut aluehallintovirastoa (AVI) purkamaan kaikki voimassa olevat kokoontumisrajoitukset. Aluehallintovirasto on purkanut Etelä-Karjalan alueella kaikki kokoontumisrajoitukset 1.6. Päätös on voimassa 2.6.2021 alkaen.

Myös seurakuntayhtymän toiminta voidaan siis toteuttaa normaalisti ilman kokoontumis- tai tilarajoituksia hygieniasuositukset huomioiden.

Kaikissa kokoontumisissa ja toimituksissa ja muussa toiminnassa sekä tilojen käytössä on muistettava perusohjeet koronavirustartuntojen leviämisen estämiseksi. Paikalle tullaan vain terveenä, kasvomaskin käyttöä suositellaan ja järjestäjän vastuulla on varmistaa riittävät etäisyydet sekä hygieniataso. Toimintaan osallistuvilla on oltava mahdollisuus ylläpitää 1–2 metrin etäisyyksiä.

Tilannekuvaryhmä ei enää pidä voimassa yksityistilaisuuksien osallistujamäärää koskevaa suositusta Etelä-Karjalassa. Näin ollen myös seurakuntayhtymän henkilöstö voi osallistua kastekahveille, muistotilaisuuksiin ja muihin tapahtumiin. Yksityistilaisuuksissa tulee edelleen huolehtia hyvästä käsihygieniasta sekä mahdollisuuksien mukaan kasvomaskien käytöstä ja 1–2 metrin turvaetäisyyksistä. Yksityistilaisuuksiin tulee osallistua vain oireettomana.

Leiritoiminnan osalta pysytään kuitenkin aiemmissa linjauksissa leirien turvallisuuden takaamiseksi. Rippikoululeirit hoidetaan oman ryhmän kesken “kuplassa”. Leirille osallistuvilta ei vaadita testausta, mutta suositellaan vapaaehtoista 2-3 päivän karanteenia ennen leiriä. Samat säännöt koskevat myös muuta leiritoimintaa. Ulkopuolisia vierailijoita leireille ei päästetä, eikä leiriltä poistuta ulkopuolelle hätätapauksia lukuun ottamatta.

Etätyösuositusta jatketaan tilannekuvaryhmän suosituksen mukaisesti elokuun loppuun. Samoin suositellaan kaikkien mahdollisten kokousten pitämistä edelleen etäkokouksina. Suositus on voimassa elokuun loppuun.

Kappeleissa ja kirkoissa pyydämme huomioimaan henkilömäärärajoitukset, jotka on määritelty, jotta osallistujat voivat ylläpitää 1-2 metrin turvaetäisyyden toisiinsa:

KAPPELIT

Joutsenon kappeli: 30 hlö

Lepolan kappeli: 28 hlö

Lepoharjun kappeli: 26 hlö

Ristikankaan kappeli: 18 hlö

Ylämaan kappeli: 15 hlö

KIRKOT

Joutsenon kirkko: 84 hlö

Lappeenrannan kirkko: 100 hlö

Lappeen Marian kirkko: 250 hlö

Lauritsalan kirkko: 112 hlö

Nuijamaan kirkko: 50 hlö

Sammonlahden kirkko: 140 hlö

Ylämaan kirkko: 50 hlö

Aluehallintoviraston tiedote 1.6.2021 >

Alueellisen tilannekuvaryhmän tiedote 31.5.2021 >

Olemme tavoitettavissa

Työntekijämme ovat tavoitettavissa yhä myös puhelimitse, sähköpostilla, verkkosivujen ja sosiaalisen median kautta tai chatissä, vaikka kokoontumiset ja ryhmätoiminta on jälleen mahdollista.

Seurakuntien palvelupiste palvelee asiakkaita toistaiseksi vain ajanvarauksella, puhelimitse tai sähköpostitse. Ota yhteyttä palvelupisteeseen sopiaksesi ajan.

Voit yhä seurata meitä myös verkkosivuillamme, facebookissa, twitterissä, instagrammissa ja youtubessa. Jumalanpalvelukset ovat kuultavissa myös nettiradiossa Järviradion kautta (ks. linkit etusivulta).

 Muistilista turvallisuusohjeista

• Vältetään lähikontakteja ja pidetään riittävä välimatka muihin
  • Toimintaan osallistutaan vain oireettomana
  • Käytetään maskeja
  • noudatetaan hyvää käsi- ja yskimishygieniaa
  •

Seuraamme alueellista ja valtakunnallista tilannetta ja päivitämme ohjeitamme sen mukaisesti. Alueellisen tilanteen muutokset voivat aiheuttaa uusia rajoituksia toimintaa. Tiedotamme uusista ohjeista aina mahdollisimman pian.

(päivitetty 3.6.2021)

.