Koulukatu 10 suunnittelu

Seuraa tällä sivulla Koulukatu 10:n kehittämisen etenemistä.

Lappeenrannan seurakuntayhtymä suunnittelee Koulukatu 10 tontille uuden asuinliiketalon rakennuttamista. Nykyisin tontilla sijaitseva seurakuntakeskus on huonokuntoinen, eikä sen korjaaminen ole järkevää. Moneen otteeseen Lappeenrannan rumimmaksi rakennukseksi äänestetty rakennus aiotaankin purkaa uudisrakennuksen tieltä.

Rakennuttamisen pohjana käytetään Lappeenrannan kaupungin kanssa järjestettyä Raatihuoneen korttelin arkkitehtikilpailun tulosta. Sen voittaneet Tatu Rekola ja Harri Humppila ova suunnittelemassa voittaneen kilpailutyönsä "Tarina" pohjalta asuinliikekerrostaloa Raatihuoneen puiston viereiselle tontille.

Korttelin asemakaava on nyt vahvistettu ja rakennuslupa uudelle rakennukselle on toimitettu eteenpäin 19.2. Samalla on haettu purkulupaa nykyiselle, tontilla sijaitsevalle rakennukselle.

Rakennuslupaprosessista riippuen purkamiseen päästäneen loppukeväästä 2021 ja rakentamiseen alkusyksystä 2021.

Asuin- ja liikehuoneistoja

Rakennettavaan kiinteistöön tulee vuokrattavia asuin- ja liikehuoneistoja. Vuokrattavia asuinhuoneistoja tulee 52 kappaletta.

• Asuinhuoneistoistojen vuokrauksesta voi tiedustella kiinteistösihteeri Tea Heikkiseltä, p. 040 3126 222, tea.heikkinen@evl.fi.

• Liikehuoneistojen osalta tiedustelut: talousjohtaja Kari Virtanen, p. 040 3126 200, kari.virtanen@evl.fi.

Uusimmat havainnekuvat

Koulukatu 10 nykyinen seurakuntakeskus