Perheneuvonta

Valtakatu 38, 4. krs, 53100 Lappeenranta

Ajanvaraus arkisin klo 11-12 (kesä-elokuussa ma-to klo 11-12)
puh. 040 312 6800, email: lappeenranta.perheasiat@evl.fi

Tarjoamme ammatillista keskusteluapua parisuhteen ja perheen kysymyksissä sekä elämän kriisitilanteissa. Työntekijämme toimivat myös perheasioiden sovittelijoina (Avioliittolaki) asiakkaan sitä pyytäessä.

Palvelumme on tarkoitettu Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiriin (Eksote) kuuluvien kuntien asukkaille. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

Parisuhde- ja perhekriiseissä kannattaa lähteä neuvottelemaan! Etsitään yhdessä uusia keinoja toimimattomiin ihmissuhteisiin ja arjen sujuvuuteen. Tarvittaessa voimme käyttää tulkkia.

Keskuksessamme työskentelee kolme perheneuvojaa, jotka ovat käytettävissä, kun elämä menee tavalla tai toisella solmuun.

Neuvottelujen lisäksi perheneuvojamme toimivat perhekasvatus- ja avioparityössä, työnohjaajina sekä työyhteisöjen konsultteina ja kouluttajina.

Keskuksessa järjestetään myös erilaista ryhmätoimintaa. Olemme myös mukana järjestämässä mm. perhe- ja parisuhdetapahtumia.

Työntekijät

Pirkko Varis, johtava perheneuvoja
puh. 040 312 6802, email: pirkko.varis@evl.fi

Leena Alatalo, perheneuvoja
puh. 040 312 6803, email: leena.alatalo@evl.fi

Tuija Kuukka, perheneuvoja
puh. 040 312 6801, email: tuija.kuukka@evl.fi

Kari Muhonen, psykoterapeutti (tarvittaessa)

Psykodraamaa syksyllä 2019

Psykodraama on Jakob L. Morenon kehittämä ryhmämenetelmä, jonka avulla tutkitaan omia elämänkysymyksiä toiminnallisesti koulutetun ohjaajan johdolla.

Syksyn 2019 psykodraamapäivät ovat lauantaisin 14.9., 12.10. ja 16.11. klo 10-16 perheasiain neuvottelukeskuksessa, Valtakatu 38, Lappeenranta. Kuhunkin päivään mahtuu 8 henkilöä.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset psykodraamaohjaaja (CP) Pirkko Varis, mieluiten sähköpostilla pirkko.varis@evl.fi

Perheneuvonta Lappeenrannan ev.lut. seurakunnissa täyttää tänä vuonna 50 vuotta!

Tule mukaan juhlimaan 50-vuotiasta taivaltamme ma 4.11.2019 klo 17-18.30 kulttuuritila Nuijamieheen.

Anne Anttonen luennoi aiheesta: "Eroon vai erilleen –onko ero ainoa vaihtoehto, kun yhdessäolo on vaikeaa?"

Yleisöluentoon osallistuvilla on mahdollisuus ostaa lippu illan kaupunginteatterin klo 19 alkavaan teatteriesitykseen "Hyvä paha ero" hintaan 25 €/hlö.

Lunasta lippu Winkistäviim. 18.10.2019, koodilla: Perheneuvonta

Esittely Hyvä paha ero -esityksestä teatterin sivuilla >

Anne Anttonenon työskennellyt parikymmentä vuotta kirkon perheneuvojana ennen siirtymistään nykyiseen työhönsä kirkon perheneuvonnan koulutuksen asiantuntijaksi Kasvatus-ja perheasioihin Kirkkohallitukseen. Hän toimii myös paripsykoterapeuttina, sekä paripsykoterapeuttien työnohjaajana ja kouluttajana.

Tulostettavan esitteen saat ladattua tästä >

Kädet

Muita auttavia tahoja

Erilaisissa perhe- ja parisuhdetilanteissa eläville myös vertaistuki on hyvä apuväline. Voit etsiä eri järjestöjen sivuilta omaan elämäntilanteeseesi sopivaa keskusteluapua tai lukemista:

Kysy Suhdeklinikalta

Rakoileeko rakkaus? Onko hellyys hakusessa? Ahdistaako arki? Repivätkö riidat? Kysy parisuhteeseen ja muihin ihmissuhteisiin liittyvistä asioista.

Suomen ev. lut. kirkon parisuhdekysymyksiin erikoistuneet perheneuvojat tarjoavat ammattitaitonsa käyttöösi. Suurin osa heistä on myös laillistettuja psykoterapeutteja. Heillä on erityisosaamista muun muassa parisuhteesta, seksuaalisuudesta sekä ero- ja uusperheen kysymyksistä.

Tunnekeskeinen parisuhdekurssi

Tämä nettikurssi antaa välineitä parisuhteen läheisyyden parantamiseen ja ristiriitojen ratkaisuun. Osallistuminen on maksutonta. Kurssin voit tehdä joko yhdessä kumppanisi kanssa tai yksin. Paras hyöty saadaan, jos molemmat olette halukkaita kurssille ja teette sen yhdessä.
Kurssi on toteutettu Väestöliiton ja Suomen Pariterapiayhdistyksen yhteistyönä.