Perheneuvonta

Valtakatu 38, 4. krs, 53100 Lappeenranta

Ajanvaraus arkisin klo 11-12 (kesä-elokuussa ma-to klo 11-12)
puh. 040 312 6800, email: lappeenranta.perheasiat@evl.fi

Tarjoamme ammatillista keskusteluapua parisuhteen ja perheen kysymyksissä sekä elämän kriisitilanteissa. Työntekijämme toimivat myös perheasioiden sovittelijoina (Avioliittolaki) asiakkaan sitä pyytäessä. 

Palvelumme on tarkoitettu Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiriin (Eksote) kuuluvien kuntien asukkaille. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

Parisuhde- ja perhekriiseissä kannattaa lähteä neuvottelemaan! Etsitään yhdessä uusia keinoja toimimattomiin ihmissuhteisiin ja arjen sujuvuuteen. Tarvittaessa voimme käyttää tulkkia.

Keskuksessamme työskentelee kolme perheneuvojaa, jotka ovat käytettävissä, kun elämä menee tavalla tai toisella solmuun.

Neuvottelujen lisäksi perheneuvojamme toimivat perhekasvatus- ja avioparityössä, työnohjaajina sekä työyhteisöjen konsultteina ja kouluttajina.

Keskuksessa järjestetään myös erilaista ryhmätoimintaa. Olemme myös mukana järjestämässä mm. perhe- ja parisuhdetapahtumia.

Työntekijät


Pirkko Varis, johtava perheneuvoja
puh. 040 312 6802, email: pirkko.varis@evl.fi

Leena Alatalo, perheneuvoja
puh. 040 312 6803, email: leena.alatalo@evl.fi

Tuija Kuukka, perheneuvoja
puh. 040 312 6801, email: tuija.kuukka@evl.fi

Kari Muhonen, psykoterapeutti (tarvittaessa)

HUOM

Pyrimme ehkäisemään koronaviruksen leviämistä kaikin tavoin. Pidämme toistaiseksi etävastaanottoa joko puhelimitse tai Teamsin kautta. Päivystys toimii normaalisti. Ollaan yhteyksissä!

Kirkon perheneuvonta taroaa maksutonta apua myös poikkeusaikana

Muita auttavia tahoja

Erilaisissa perhe- ja parisuhdetilanteissa eläville myös vertaistuki on hyvä apuväline. Voit etsiä eri järjestöjen sivuilta omaan elämäntilanteeseesi sopivaa keskusteluapua tai lukemista:


Tunnekeskeinen parisuhdekurssi

Tämä nettikurssi antaa välineitä parisuhteen läheisyyden parantamiseen ja ristiriitojen ratkaisuun. Osallistuminen on maksutonta. Kurssin voit tehdä joko yhdessä kumppanisi kanssa tai yksin. Paras hyöty saadaan, jos molemmat olette halukkaita kurssille ja teette sen yhdessä.
Kurssi on toteutettu Väestöliiton ja Suomen Pariterapiayhdistyksen yhteistyönä.