Perheneuvonta

Valtakatu 38, 4. krs, 53100 Lappeenranta

Ajanvaraus arkisin klo 11-12 (kesä-elokuussa ma-to klo 11-12)
puh. 040 312 6800, email: lappeenranta.perheasiat@evl.fi


Tarjoamme ammatillista keskusteluapua parisuhteen ja perheen kysymyksissä sekä elämän kriisitilanteissa. Työntekijämme toimivat myös perheasioiden sovittelijoina (Avioliittolaki) asiakkaan sitä pyytäessä. 

Palvelumme on tarkoitettu Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiriin (Eksote) kuuluvien kuntien asukkaille. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

Parisuhde- ja perhekriiseissä kannattaa lähteä neuvottelemaan! Etsitään yhdessä uusia keinoja toimimattomiin ihmissuhteisiin ja arjen sujuvuuteen. Tarvittaessa voimme käyttää tulkkia.

Keskuksessamme työskentelee kolme perheneuvojaa, jotka ovat käytettävissä, kun elämä menee tavalla tai toisella solmuun.

Neuvottelujen lisäksi perheneuvojamme toimivat perhekasvatus- ja avioparityössä, työnohjaajina sekä työyhteisöjen konsultteina ja kouluttajina.

Keskuksessa järjestetään myös erilaista ryhmätoimintaa. Olemme myös mukana järjestämässä mm. perhe- ja parisuhdetapahtumia.

Työntekijät


Pirkko Varis, johtava perheneuvoja
puh. 040 312 6802, email: pirkko.varis@evl.fi

Leena Alatalo, perheneuvoja
puh. 040 312 6803, email: leena.alatalo@evl.fi

Tuija Kuukka, perheneuvoja
puh. 040 312 6801, email: tuija.kuukka@evl.fi

Kari Muhonen, psykoterapeutti (tarvittaessa)

 

 

 

 

Psykodraamaa syksyllä 2019

Psykodraama on Jakob L. Morenon kehittämä ryhmämenetelmä, jonka avulla tutkitaan omia elämänkysymyksiä toiminnallisesti koulutetun ohjaajan johdolla.

Syksyn 2019 psykodraamapäivät ovat lauantaisin 14.9., 12.10. ja 16.11. klo 10-16 perheasiain neuvottelukeskuksessa, Valtakatu 38, Lappeenranta. Kuhunkin päivään mahtuu 8 henkilöä.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset psykodraamaohjaaja (CP) Pirkko Varis, mieluiten sähköpostilla pirkko.varis@evl.fi

Kädet

ERORYHMÄ 

Lappeenrannan perheasiain neuvottelukeskus järjestää eroryhmän eron kokeneille. Ryhmään voi osallistua, kun ero on käytännössä tapahtunut. Eroryhmässä käydään läpi eron tuomia ajatuksia, kokemuksia ja tunteita sekä suuntaudutaan tulevaan.

Ryhmä kokoontuu Lappeenrannan perheasiain neuvottelukeskuksessa (Valtakatu 38 4. krs.) tiistaisin klo 17.30 - 19.30. Osallistuminen on maksutonta. Ryhmä on sekä henkilökohtainen että yhteinen matka, siksi sitoutuminen koko ajaksi on tärkeää. Ensimmäinen kokoontuminen on 15.10.2019 klo 17.30. Ryhmää ohjaa perheneuvoja Tuija Kuukka.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset tuija.kuukka@evl.fi  tai  p. 040 3126801

 

 

 

 

Muita auttavia tahoja

Erilaisissa perhe- ja parisuhdetilanteissa eläville myös vertaistuki on hyvä apuväline. Voit etsiä eri järjestöjen sivuilta omaan elämäntilanteeseesi sopivaa keskusteluapua tai lukemista:


Kysy Suhdeklinikalta

Rakoileeko rakkaus? Onko hellyys hakusessa? Ahdistaako arki? Repivätkö riidat? Kysy parisuhteeseen ja muihin ihmissuhteisiin liittyvistä asioista.

Suomen ev. lut. kirkon parisuhdekysymyksiin erikoistuneet perheneuvojat tarjoavat ammattitaitonsa käyttöösi. Suurin osa heistä on myös laillistettuja psykoterapeutteja. Heillä on erityisosaamista muun muassa parisuhteesta, seksuaalisuudesta sekä ero- ja uusperheen kysymyksistä.
 

Tunnekeskeinen parisuhdekurssi

Tämä nettikurssi antaa välineitä parisuhteen läheisyyden parantamiseen ja ristiriitojen ratkaisuun. Osallistuminen on maksutonta. Kurssin voit tehdä joko yhdessä kumppanisi kanssa tai yksin. Paras hyöty saadaan, jos molemmat olette halukkaita kurssille ja teette sen yhdessä.
Kurssi on toteutettu Väestöliiton ja Suomen Pariterapiayhdistyksen yhteistyönä.