Apua ja tukea - yhdestä palvelunumerosta

Olemme nyt muodostaneet yhteisen päivystävän ja auttavan puhelin. Näin haluamme helpottaa ihmisten yhteydenottoa seurakuntaan ja sen työntekijöihin.

Seurakuntien palvelupuhelin ma, ke ja pe klo 10-12 numerossa 040 3126 506.
Huom.: Ruoka-apuun liittyvissä asioissa ole tarvittaessa yhteydessä oman seurakuntasi diakoniatyöntekijäänLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Palvelunumerosta ei voi tilata ruokakassin kotiinkuljetusta.

Palvelupuhelimen toiminta muuttui ma 3.8.
Toimintojen palauduttua osin normaaliksi Lappeenrannan seurakuntien palvelupuhelinta kevennettiin.
Numeroon 040 3126 506 voi edelleen soittaa kysyäkseen neuvoa tai tukea. Numero on käytössä maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 10.00-12.00. Puheluihin vastaa Lappeenrannan ev.lut. seurakuntien työntekijä, joka antaa soittajalle yhteystiedotLinkki avautuu uudessa välilehdessä asiaankuuluvalle työntekijälle.
Mikäli kyseessä on diakoninen avuntarve, välitetään soittopyyntö joko oman alueen diakoniatyöntekijälle tai annetaan soittajalle työntekijöiden puhelinnumerotLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostitse (lappeenranta.palvelupiste@evl.fi) tai etusivunLinkki avautuu uudessa välilehdessä chatin kautta.

Seurakuntien palvelupuhelin päivystää ma, ke, pe klo 10-12

Seurakuntien palvelupuhelimen toiminta käynnistynyt vauhdilla

Maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 10-12 auki olevaan palvelupuhelimeen on tullut runsaasti puheluita. Päivystäjämme kuuntelevat ja kartoittavat ihmisten avuntarpeen, olipa se millainen hyvänsä – iso tai pieni. 

Tarvittaessa hätäapuna saa kerran noutaa seurakuntien hankkiman ruoka-apukassin. Kasseja on myös kuljetettu vapaaehtoisten voimin niille, jotka kuuluvat riskiryhmiin tai eivät voi kassia hakea. Kasseja on täydennetty kaupoista saatavalla hävikkiruualla. Sen saatavuus vaihtelee, eikä kassi siis aina ole saman sisältöinen. Ruoka-apua antaa myös Päiväkeskus Tikankulma Eu-kassien ja hävikkiruuan muodossa. Apua voi tiedustella puhelimitse, josta saat ohjeet noutamiseen.

Laajempaa taloudellista apua varten välitetään yhteydenottopyyntö diakoniatyöntekijöille. Diakoniatyö tekee taloudellisen selvityksen yhteydenottajan tilanteesta. Tarvittaessa mietitään erilaisia seurakunnan tukia ja autetaan yhteiskunnan etuisuuksien hakuun.

Yhteydenottopyyntö voidaan välittää myös keskustelua halutessa tai etsiessä kysymyksiä rippikouluun, hautajaisiin, perheneuvontaan, opiskeluun tai vaikka lasten kanssa elämiseen liittyen. Kaikki seurakuntien työmuodot työntekijöineen ovat käytettävissä tarpeen mukaan.

Eksote välittää asiakkaan luvalla yhteydenottoa seurakunnasta haluavien pyynnöt palvelupuhelimeen. Pyynnöt välitetään seurakuntien työntekijöille, jotka vastaavat pyyntöihin mahdollisimman pian.

Avun tarvetta seurataan ja siihen reagoidaan

Seuraamme avun välittämisen ja ruokakassien jakamisen tarvetta.  Seurakunnat ovat mahdollistaneet toiminnan työntekijöiden siirroilla kyseisiin tehtäviin ja lisätyillä taloudellisilla määrärahoilla.

Ruokakassin sisältö

Yhdessä jaksamme paremmin

Halu auttaa on ilahduttavaa ja esim. ruuanlaiton avuksi videon on tehnyt Keittiömestari Ulla Liukkonen. Hän opastaa miten kassin sisällöstä valmistetaan yksinkertaista ja maittavaa ruokaa.

Kiitän ihmisiä kärsivällisyydestä ja ymmärryksestä näissä haastavissa tilanteissa. Haluan myös kiittää kaikkia, jotka tulleet tekemään osansa muiden auttamiseksi. Tilanne on vaatinut joustoa ja uusia toiminta tapoja nopeasti. Yhdessä me selviämme aina paremmin. Luoja meitä auttakoon ja siunatkoon!

Ari Tuomikoski
Erityisdiakoni
Seurakuntatyön erityispalvelut
ari.tuomikoski@evl.fi
040 312 6835