Kastepäivä Lappeenrannan kirkossa 23.9.

18.8.2017 13.37

Kaste _THUMB.jpg

Paikalliset ev.lut. seurakunnat järjestävät ensimmäistä kertaa kastepäivän syyskuussa.  Vastaavia tilaisuuksia on pidetty muualla, mutta Lappeenrannassa kerta on ensimmäinen.

LAPPEENRANNAN seurakunnan pastori Reetta Karjalainen iloitsee siitä, että on olemassa helppo ja juhlava vaihtoehto ristiäisten järjestämiseen.
      – Meillä on ollut monia vihkipäiviä, muttei vielä yhtään kastepäivää, kertoo Karjalainen.
Nyt kokeilemme yhtymän seurakuntien yhteisvoimin kastepäivää myös Lappeenrannassa.
         Kastepäivä on la 23.9. klo 12-18 Lappeenrannan kirkossa. Kasteperheet voivat varata itselleen sopivan kellonajan.
         – Jokainen kaste on oma tilaisuutensa, kastepaikkoina kirkkosali ja kirkon kappeli, Karjalainen sanoo.
            Seurakunnat tarjoavat kirkon alasalissa kakkukahvit kaikille kastepäivään osallistuville.
        – Kastepäivä on tarkoitettu kaikille 0-14-vuotiaille, joita ei ole aiemmin kastettu, Karjalainen täsmentää.
        – Kastettavan huoltajista vähintään toisen on oltava evankelis-luterilaisen kirkon jäsen ja lisäksi tarvitaan kaksi kirkkoon kuuluvaa kummia, hän jatkaa.

JOS kummien löytäminen on hankalaa, niin kannattaa ottaa rohkeasti seurakuntaan, poikkeustilanteissa nimittäin yksikin kummi riittää.
         Kastepäivässä on mukana pappeja yhtymän joka seurakunnasta ja mahdollisuuksien mukaan kasteen toimittaa nimenomaan oman kotiseurakunnan pappi.
    – Kastepäivän kautta tahdomme rohkaista perheitä tuomaan lapsensa kasteelle, Karjalainen sanoo.
     – On monenlaisia syitä, miksi lapsi voi jäädä vauvana kastamatta, hän pohtii.
     – Usein kaste tulee seuraavan kerran ajankohtaiseksi vasta rippikouluiässä.

SEURAKUNNAN jäsen voidaan kastaa ihan missä iässä tahansa, kunhan kaste tapahtuu vain kerran elämässä.
     – Alle 12-vuotiaalta kastettavalta tarvitaan molempien huoltajien kirjallinen suostumus, yli 12-vuotiaalta myös kastettavan oma suostumus, Karjalainen sanoo.
      – 15 täyttävän ja aikuisen on käytävä ennen kastetta rippikoulu.

AIKUISRIPPIKOULUT ja aikuiskasteet lisääntyvät seurakunnissamme jatkuvasti. Kastepäivä on juhlava vaihtoehto myös aikuisille kastettaville, jos rippikoulun ehtii käydä sitä ennen.

lisätietoja:

• pastori Reetta Karjalainen 040-3126307, reetta.karjalainen@evl.fi