Rahmaninov ja Rautavaara konsertti

Lappeen kirkko

Varvara Merras-Häyrynen sopraano ja Joel Papinoja, piano. Vapaa pääsy, ohjelma 10€.

Iltapäivän konsertti avaa ikkunoita slaavilais-ortodoksiseen kulttuuriin taidemusiikin kautta. Konsertissa kuullaan Sergei Rahmaninovin säveltämiä lauluja erityisesti hengellisistä teemoista inspiroituneiden venäläisrunoilijoiden teksteihin sekä Einojuhani Rautavaaran pianoteos Ikonit op.6

Sopraano Varvara Merras-Häyrynen on koulutukseltaan oopperalaulaja, laulunopettaja, kuoronjohtaja sekä ortodoksinen kirkkomuusikko. Hän toimii Helsingissä Uspenskin katedraalin kanttorina ja kuuluu ammattikuoro Helsingin Kamarikuoron laulajiin.

Valkealaislähtöinen Joel Papinoja opiskeli pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa professori Erik T. Tawaststjernan oppilaana sekä 2010-11 Erasmus-vaihto-oppilaana Dublinin musiikkiakatemiassa. Joulukuussa 2014 hän suoritti pianodiplominsa parhain mahdollisin arvosanoin.

Varvara Merras-Häyrynen ja Joel Papinoja ovat tehneet yhteistyötä lied- ja oopperamusiikissa kesäkuusta 2015 lähtien.

Lappeen seurakunta

Kanttori, varhaisiän musiikkikasvatus
Seurakuntatyön erityispalvelut
Valtakatu 38
53100 Lappeenranta

Lappeen kirkko

Satakielen laulu -konsertti

Maaailmankuulu urkumaestro konsertoi Lappeen kirkossa Satakielen laulu -konsertissa helatorstaina.