Saksofonin suuria tunnelmia

Saksofonin suuria tunnelmia Lappeenrannan kirkko

Vapaa pääsy, ohjelma 5 €.

Esa Pietilän moniulotteinen ilmaisu ja omintakeisen persoonallinen tyyli liikkuu monenlaisilla musiikin eri
“genrealueilla” ja sekoittelee niitä hyvin luovasti. Rohkeana improvisoijana ja musiikillisena visionäärinä tunnettu Pietilä voidaan löytää esittämässä hänen täysin improvisoituja soolosaksofonikonserttejaan, esiintymässä hänen omien
jazz / impro-yhtyeidensä kera, kuten Liberty Ship (jonka albumi “Approaching” palkittiin “Vuoden Albumi 2013” nimityksellä The New York City Jazz Record: in toimesta) tai konsertoimalla solistina orkesterin tai muun laajemman ensamblen kanssa. Hän myös esiintyy ahkerasti erilaisisssa duo-kokoonpanoissa ja projekteissa eri nykymusiikkikokoonpanojen ja kamarimuusikoiden kanssa.

Pietilä on kantaesittänyt orkesterin solistina mm. oman konserttonsa Graffiti Play, Avanti! Kamariorkesterin kanssa, johtajanaan Esa-Pekka Salonen, Kalevi Ahon
tenorisaksofonikonserton, Pori Sinfoniettan (joht. Jan Söderblom) ja Lappeenrannan kaupunginorkesterin kanssa (joht. Tibor Bogányi), SE ensamblen kanssa, Eero Hämeenniemen saksofonikonserton, johtajanaan Santtu-Matias Rouvali, sekä Zagros ensamblen kanssa oman teoksensa “Asterion”.

Säveltäjänä Esa Pietilä on kirjoittanut musiikkia moninaisille omille projekteilleen sekä teoksia alkaen sooloteoksista aina laajamuotoisiin sävellyksiin saakka, Laajempia teoksia orkesterille ym. häneltä ovat tilanneet kantaesitettäväksi mm. kamariorkesteri Avanti!, Zagros ensamble, UMO Jazz Orchestra ja YLE: n eri musiikkituotannot.

Pietilän ilmaisuun kuuluu sujuva liikkuminen erilaisten musiikkityylien synteeseissä yli genrerajojen, jazzista nykymusiikkiin. Esa on saanut useita tunnustuksia kansainvälisesti. Kotimaassa hänen toimintaansa ovat tukeneet useat kulttuurisäätiöt ja -tahot apurahatunnustuksin. Syksyllä 2016 Suomen Jazzliitto myönsi Pietilälle Yrjö-Palkinnon, jolla sen saaja nimetään Vuoden Jazzmuusikoksi ja urallaan ansioituneeksi taiteilijaksi. Tämä on korkein tunnustus minkä suomalaienn jazzmuusikko voi saada.

Vuosien varrella, Esan omat yhtyeet sekä improvisoidut soolosaksofoni-konsertit ovat vakiinnuttaneet hänen asemansa esiintyjänä lukuisilla kotimaisilla / kansainvälisillä festivaaleilla ja areenoilla. Edellämainitut yhtyeet ovat johdattaneet hänet konsertoimaan mm. USA:ssa, Kanadassa, Italiassa, Japanissa, Saksassa, Sveitsissä, Norjassa, Ranskassa, Alankomaissa, Belgiassa, Ruotsissa, Itävallassa, Islannissa, Englannissa, Brasiliassa, Australiassa ja Kuubassa. Pietilä on tehnyt yhteistyötä lukuisien kotimaisten, ja monien ulkomaisten artistien kanssa,

Lappeenrannan seurakunta

Lappeen kirkko

Satakielen laulu -konsertti

Maaailmankuulu urkumaestro konsertoi Lappeen kirkossa Satakielen laulu -konsertissa helatorstaina.