Safarikuoron Juhlakonsertti

Safarikuoron Juhlakonsertti Lappeenrannan kirkko

Safarikuoro on Suomen Lähetysseuran pisimpään toiminut musiikkiryhmä, joka perustettiin vuonna 1967. Vuonna 2017 kuoro juhlii siis 50- vuotista taivaltaan.

. Sekakuoroon kuuluu noin 35 laulajaa eri puolilta maata. Vuosien mittaan kuorossa on laulanut n. 200 laulajaa joko lyhyemmän tai pidemmän aikaa. Kuoron taiteellisena johtajana toimii kanttori Tommi Niskala ja varajohtajana Terje Kukk.

Swahilinkielinen sana safari tarkoittaa matkaa. Safarikuoro vierailee Suomen eri seurakunnissa noin kerran kuukaudessa. Konserttien lisäksi kuoro laulaa usein myös jumalanpalveluksissa. Konserttimatkat kokoavat yhteen kuorolaiset eri puolilta Suomea, joten kuorolaisten elämässä Safari on matkustamista aivan konkreettisesti. Lisäksi Safarikuoro on konsertoinut mm. Norjassa, Israelissa, Thaimaassa, Namibiassa, Virossa ja Ruotsissa. Viimeisimmät matkat olivat Etelä- Afrikka 2006 ja Botswana 2016.

Konserteissaan kuoro kutsuu kuulijat musiikkimatkalle ympäri maailmaa, sillä ohjelmistoon kuuluu klassisen kirkkomusiikin lisäksi rytmikästä gospelmusiikkia sekä lähetyskenttien lauluja mm. swahiliksi, hepreaksi, ndongaksi, thaiksi, kiinaksi ja espanjaksi.

Lappeenranta liittyy isolta osin kuoron syntyvaiheisiin, sillä kuoroa perustamassa ja pitkäaikaisina laulajina olivat kanttorit Eero Haimila ja Pekka Pinola.

Lappeenrannan seurakunta

Seija Tapanainen