Rippijuhlat

Rippikoulu on tutkimusmatka elämään. Sen aikana tutustutaan kristinuskon sisältöön, seurakuntaan ja sen toimintaan sekä pohditaan, mitä kristillinen usko ja seurakunta voi merkitä nuoren ihmisen elämässä. Valtaosa lappeenrantalaisnuorista (noin 96 %) osallistuu rippikouluun.

Rippikoulu päättyy konfirmaatioon eli rippikoulun päätösjuhlaan. Siinä on kysymys kasteen vahvistamisesta. Konfirmaatiossa nuoresta tulee täysivaltainen seurakunnan jäsen.

Konfirmaatio antaa nuorelle oikeuden kummin tehtäviin ja osallistua itsenäisesti ehtoolliselle sekä olla täysi-ikäisenä ehdokkaana seurakuntavaaleissa. Rippikoulun käyminen antaa mahdollisuuden myös kirkkohäihin.

Konfirmaation jälkeen ystävät ja sukulaiset kokoontuvat rippijuhlaan. Juhlaa vietetään kotona tai muussa juhlapaikassa konfirmaatiomessun jälkeen.  Myös seurakuntayhtymän tilat ovat käytettävissä. Juhlaan voi kuulua osana rippipapin ja isosten vierailu. Jos heidän käyntiään toivotaan, on huomaavaista esittää kutsu juhlaan etukäteen.

Rippikouluista kerrotaan lisää nuorten rippikoulut -osiossa.