Yhteisvastuu 2018 torjuu nälkää ja köyhyyttä

LAHJOITA LAPPEENRANNAN EV.LUT.SEURAKUNTIEN YHTEISVASTUUKERÄYKSEEN
Voit tehdä haluamasi lahjoituksen oman seurakuntasi yhteisvastuulle oheisten linkkien kautta:

Joutsenon seurakunta
Lappeen seurakunta
Lappeenrannan seurakunta
Lauritsalan seurakunta
Sammonlahden seurakunta

Sydämellinen kiitos osallistumisesta!

SUOMESSA

Suomessa ravinnon puutteen ja heikkolaatuisuuden taustalla on usein pitkittynyt köyhyys, jossa pienillä tuloilla

sinnittelevät ihmiset joutuvat pakon edessä tekemään valintoja esim. kalliiden asumiskulujen, terveydenhuollon maksujen ja ruoan välillä. Keräysvaroista 40 % käytetään taloudellisesti vaikeassa tilanteessa elävien ihmisten auttamiseen Suomessa Kirkon diakoniarahaston ja seurakuntien diakoniatyön kautta.

KATASTROFIALUEILLA

Katastrofialueilla ravinnon puute johtuu mm. ilmastonmuutoksen aiheuttamien luonnon ääri-ilmiöiden kuten kuivuuden, myrskyjen ja tulvien lisääntymisestä sekä sodista ja koflikteista, jotka pakottavat ihmiset jättämään omat asuinalueensa, työnsä ja viljelyksensä.

Keräysvaroilla autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä. Heille turvataan mm. riittävän ravinnon, välttämättömien perustarvikkeiden ja puhtaan veden saanti sekä mahdollisuus terveydenhoitoon ja majoitukseen. Lapsille ja nuorille pyritään järjestämään mahdollisimman pian paluu kouluun. Keräysvaroista 60 prosenttia ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon, jonka kautta apua toimitetaan.

Lisätietoja saat Yhteisvastuun sivuilta.

Yhteisvastuun vuoden 2018 teemana on riittävän ravinnon turvaaminen köyhyydessä eläville ihmisille Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Keräys käynnistyi helmikuun ensimmäisenä sunnuntaina 4.2.2018. Yhteisvastuun suojelijana on tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja esimiehenä toimii Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen.