Tervetuloa rippikouluun!

Rippikoulu on tutkimusmatka elämään. Sen aikana tutustutaan kristinuskon sisältöön, seurakuntaan ja sen toimintaan sekä pohditaan, mitä kristillinen usko ja seurakunta voivat merkitä nuoren ihmisen elämässä. Lue lisää rippikoulun merkityksestä Suomen evankelis-luterilaisen kirkon sivuilta.

Vuonna 2018 rippikouluikäisiä ovat vuonna 2003 syntyneet nuoret. Rippikouluun voivat ilmoittautua myös ne, joilla rippikoulu on jäänyt käymättä tai jotka ovat aloittaneet koulun 6-vuotiaana (vuonna 2004 syntyneet). Myös kirkkoon kuulumaton voi ilmoittautua rippikouluun. Kaikille rippikouluikäisille lähetetään syksyllä kotiin kirje, jossa on mukana ilmoittautumislomake sekä -ohjeet.

Rippikoulun voi käydä, vaikka ei kuulu kirkkoon. Konfirmaatio edellyttää kuitenkin kirkon jäsenyyttä. Seurakuntaan liittyminen hoidetaan kevään aikana ennen leiriä. Konfirmaatiot ovat pääsääntöisesti leirin jälkeisenä sunnuntaina seurakunnan messun yhteydessä.

Ripari.fi on ikkuna siihen, mitä rippikouluissa ympäri Suomen tapahtuu. Selaa kuvia ja videoita, lue riparilaisten blogeja ja pelaa pelejä. Toivottavasti tykkäät siitä mitä näet ja lähdet riparille, se kannattaa!

Rippikoulu on puolen vuoden matka

Rippikoulusuunnitelman mukaan rippikoulun kesto on noin puoli vuotta. Rippikouluvaihtoehdot löytyvät omalta alasivultaan. Pääset sivulle tekstilinkistä ja navigaatiosta. Opetuksen kokonaismäärä on 80 tuntia. Oman rippikouluryhmäsi tapaamiset saat tietää, kun ryhmävalinnat on tehty. Seurakuntiemme työntekijät ovat vastuussa oman ryhmänsä aikatauluista – huolehdit vain omasta läsnäolostasi.

Rippikoulun aikana tutustut omaan seurakuntaasi käymällä jumalanpalveluksissa ja erilaisissa tapahtumissa. Näistä käynneistä saat merkinnän riparipassiin. Kaikkien rippikouluryhmien yhteisiä tapahtumia ovat aloituspyhä sekä lähetys- ja diakoniatyöhön tutustuttava ripariralli.

Rippikoulu huipentuu kesän riparileiriin. Leiri ei maksa paljon; leirin hinta on pieni osa leirin kokonaiskustannuksesta. Kaikki leiriläiset vakuutetaan rippileirin ajaksi. Löydät leirien tiedot alasivulta. Pääset alasivulle tekstilinkistä ja navigaatiosta. Mikäli haluaisit osallistua jonkin muun kuin kotiseurakuntasi rippileirille, ota yhteyttä rippikouluvastaaviin. Yhteystiedot löytyvät sivun lopusta. Tervetuloa mukaan!

Rippikouluvastaavat:

(yhteystiedot löydät alta)