Oppilaitostyön papit - University Chaplains

Mikä oppilaitostyö?

Seurakunnilla on kaksi pappia, joiden vastuualueena ovat oppilaitokset. Oppilaitospapeilla on työpisteet seurakunnan tiloissa, korkeakouluissa ja ammattiopistossa. He järjestävät tapahtumia opiskelijoille ja tarjoavat juttuseuraa. Heidän tekemäänsä työtä kutsutaan seurakuntien oppilaitostyöksi.

Kenelle tarkoitettu?

Oppilaitospapit palvelevat seurakuntayhtymän työntekijöinä Saimaan ammattiopisto Sampossa, Saimaan ammattikorkeakoulussa ja Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa jokaista opiskelijaa ja henkilökunnan jäsentä uskontokuntaan ja vakaumukseen katsomatta. Heidän tärkeänä tehtävänään on myös olla opiskelijoiden ja oppilaitosten henkilökunnan arjessa yhteys paikallisseurakuntaan.

Ketkä tekevät?

Lappeenrannan seurakuntayhtymässä työskentelee kaksi oppilaitospappia Susanna Lundqvist ja Sari Kosonen. Oppilaitosten käytävillä heidät tunnistaa helposti papin pantapaidasta. Heidän kanssaan voi pysähtyä juttelemaan milloin tahansa kaikista mieltä askarruttavista aiheista. Sari työskentelee Saimaan ammattiopisto Sampossa ja Saimaan ammattikorkeakoulussa, Susanna puolestaan Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa ja Saimaan ammattikoreakoulussa.

Mitä tekevät?

Oppilaitospapit ovat käytettävissä henkilökohtaisissa keskusteluissa, kirkollisissa perhejuhlissa, kuten vihkimisissä ja kasteissa, opiskelijoille ja henkilöstölle suunnattujen tapahtumien järjestämisessä, oppituntivierailuissa ja pienryhmätoiminnassa.

Lisäksi oppilaitospapit järjestävät opiskelijoille ja henkilöstölle suunnattua kokoavaa toimintaa kuten kansainväliset opiskelijaillat, ulkoilupäivät ja jumalanpalvelukset, englanninkielinen raamattupiiri ja hiljaisuuden retriitit. He suunnittelevat ja toteuttavat toimintaa nuorille aikuisille ja perheille myös yhteistyössä seurakuntien työntekijöiden ja vapaaehtoisten kanssa.

Oppilaitosten sisällä oppilaitospastoreiden tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat esimerkiksi terveydenhoitajat, kuraattorit, opintopsykologi, opiskelijakuntien edustajat, tutorit, kansainvälisen työn koordinaattorit ja opettajat.

Opiskelijapastorimme toimivat myös kansainvälisten asioiden parissa.

Kuulumisiin ja näkemisiin Saimaan ammattiopiston, Saimaan ammattikorkeakoulun ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston käytävillä ja ruokaloissa, luokissa ja työsaleissa!

SINUA VARTEN.

Oppilaitospappien toimistot

• Skinnarilan kampuksella (LUT + Saimia) toimisto sijaitsee heti yliopiston pääoven vieressä oikealla, huoneessa 5113. PÄIVYSTYS joka tiistai klo 10.00-14.00.
  • Saimaan ammattiopistossa Armilankatu 40:ssä (B132).
  • Seurakunnan tiloissa osoitteessa Valtakatu 38, 4. kerros.

Tapaaminen voidaan sopia myös päivystysaikojen ulkopuolella siellä, missä parhaiten sopii.

Susanna Lundqvist
Oppilaitospastori