Tule mukaan partioon!

Suomen Partiolaisten nettisivujen mukaan partiolaisia on yli 200 maassa yhteensä noin 45 miljoonaa. Suomen partiossa on Euroopan toiseksi eniten lapsia ja nuoria asukaslukuun nähden – eniten partiolaisia on Liechtensteinissa.

Lappeenrannassa toimii kaikkiaan 12 lippukuntaa, joista kahdella ei ole yhteyttä evankelisluterilaiseen seurakuntaan. Jokaisessa yhtymän seurakunnassa on oma partiovastaava, ”seppo”, koska toimintaa on paljon. Sammonlahden nuorisotyöntekijä Timo Lampi edustaa tarvittaessa kaikkia seurakuntia.

Partion oman järjestökuvatutkimuksen mukaan lasten ja nuorten mielestä partiossa parasta ovat leirit ja retket. Myös kaverit ja uusien asioiden oppiminen koetaan hyvinä. Partiolaisten nuorten syrjäytymistä ehkäisevä hanke on vuoden 2016 Yhteisvastuukeräyksen kohde. Lue lisää Yhteisvastuusta vapaaehtoistyön sivuilta.

Partioliike on toiminut suomessa jo yli sata vuotta. Yhtä kauan liike on tehnyt tiivistä yhteistyöt kirkon kanssa. Linkki on luonteva, sillä partioliikkeen arvopohja rakentuu viidelle perussuhteelle, jotka ovat suhde Jumalaan, omaan itseen, toiseen ihmiseen, yhteiskuntaan ja ympäristöön.

Partiotoiminta saa varauksetonta tunnustusta kirkolta: Kirkkohallitus on valinnut vuoden 2016 Yhteisvastuukeräyksen kotimaiseksi erityiskohteeksi Suomen Partiolaisten valtakunnallisen, nuorten syrjäytymistä ehkäisevän hankkeen.
- Partiossa lapset ja nuoret pääsevät itse tekemään ja vaikuttamaan, saavat onnistumisen kokemuksia, oppivat toimimaan ryhmässä ja tulemaan toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Sen parempaa tapaa kasvaa itseensä ja maailmaan luottavaksi ihmiseksi ei ole, Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Anna Munsterhjelm sanoo. Yhteisvastuukeräyksen tuotolla partiolaiset kehittävät ja kokeilevat uusia toimintamuotoja vaikeasti tavoitettavien nuorten saamiseksi mukaan.

Kysy lisää partiotyöstä:

Timo Lampi / Sammonlahti, yhtymän partioyhteyshenkilö p. 040 3126 540