Perheneuvonta

Valtakatu 38, 4 krs
Ajanvaraus arkisin klo 11-12
puh. 040 3126 800

 

 

 

Tarjoamme ammatillista keskusteluapua parisuhteen ja perheen kysymyksissä sekä elämän kriisitilanteissa. Palvelumme on tarkoitettu Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiriin (Eksote) kuuluvien kuntien asukkaille. 

Keskustelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

Keskuksessamme työskentelee kolme perheneuvojaa, jotka ovat käytettävissä, kun elämä menee tavalla tai toisella solmuun.

Etsitään yhdessä uusia keinoja toimimattomiin ihmissuhteisiin ja arjen sujuvuuteen. Parisuhde- ja perhekriiseissä kannattaa lähteä neuvottelemaan! Tarvittaessa voimme käyttää tulkkia.

 

Henkilökunta


Pirkko Varis, johtava perheneuvoja
Leena Alatalo, perheneuvoja
Tuija Kuukka, perheneuvoja

Ryhmät ja muu toiminta

Neuvottelujen lisäksi perheneuvojamme toimivat perhekasvatus- ja avioparityössä, työnohjaajina sekä työyhteisöjen konsultteina ja kouluttajina.
Keskuksessa järjestetään myös erilaista ryhmätoimintaa. Olemme mukana järjestämässä mm. perhe- ja parisuhdetapahtumia sekä kasvu- ja eroryhmiä.


 

Lappeenrannan perheasiain neuvottelukeskus

Valtakatu 38, 4. kerros
53100 Lappeenranta

Ajanvaraus ja kyselyt: 040 3126 800
Peruutukset mielellään 4 arkipäivää aikaisemmin suoraan omalle perheneuvojalle.

 

 

Tähänkö tämä nyt kaatuu?
Yhteys poikki
Mustasukkaisuutta
Voiko uskottomuudesta selvitä
Mykkäkoulua
Jatkuvaa riitaa
Seksi ei suju
Kenen arvoilla
Lasta ei kuulu
Vanhemmuuden haastavat kuviot
Uusperhepalapeli
Oma aika - parisuhdeaika- perheaika
Elämä särkyy
Kun ero on tosiasia
Sinkkunako loppuelämä
 

Muita auttavia tahoja

Erilaisissa perhe- ja parisuhdetilanteissa eläville myös vertaistuki on hyvä apuväline. Voit etsiä eri järjestöjen sivuilta omaan elämäntilanteeseesi sopivaa keskusteluapua tai lukemista:


Kysy Suhdeklinikalta

Rakoileeko rakkaus? Onko hellyys hakusessa? Ahdistaako arki? Repivätkö riidat? Kysy parisuhteeseen ja muihin ihmissuhteisiin liittyvistä asioista.

Suomen ev. lut. kirkon parisuhdekysymyksiin erikoistuneet perheneuvojat tarjoavat ammattitaitonsa käyttöösi. Suurin osa heistä on myös laillistettuja psykoterapeutteja. Heillä on erityisosaamista muun muassa parisuhteesta, seksuaalisuudesta sekä ero- ja uusperheen kysymyksistä.
 

Tunnekeskeinen parisuhdekurssi

Tämä nettikurssi antaa välineitä parisuhteen läheisyyden parantamiseen ja ristiriitojen ratkaisuun. Osallistuminen on maksutonta. Kurssin voit tehdä joko yhdessä kumppanisi kanssa tai yksin. Paras hyöty saadaan, jos molemmat olette halukkaita kurssille ja teette sen yhdessä.
Kurssi on toteutettu Väestöliiton ja Suomen Pariterapiayhdistyksen yhteistyönä.

Väestöliitto tarjoaa Perheaikaa.fi sivuillaan myös muita nettikursseja, kannattaa tutustua tarjontaan!