Seurakuntien palvelut kehitysvammaisille

Seurakuntayhtymän kehitysvammatyön toiminta-ajatuksena on Jumalan rakkauden välittäminen kehitysvammaisten ihmisten elämään.

Yhtymän kehitysvammatyössä on  verkostoiduttu  alueella kehitysvammatyötä tekevien tahojen kanssa. Yhteistyössä Lappeenrannan kehitysvammaisten tuki ry:n kanssa toteutetaan mm. joka vuosi kirkkopyhä,  joulujuhla sekä  leiri/retkipäivä. Voisalmen harjaantumisopetuksen kanssa srk-yhtymä järjestää joka toinen vuosi kehitysvammaisten rippikoulun.  Eksoten kanssa toteutettavaa yhteistyötä  on sovellettu sporttikerho sekä Isä-poika -sählykerho, joka kokoontuu viikottain Lpr:n seurakuntakeskuksessa (Kouluk.10).  Lisäksi kerran kuukaudessa pidetyt hartaushetket Lap-tuotteella, Voisalmen päivätoimintakeskuksessa sekä Hovinkulman asumisyksikössä ovat Eksoten tiloissa tapahtuvaa toimintaa.

Tiedotamme tapahtumista henkilökohtaisilla kirjeillä, paikallislehdissä sekä yhteistyössä Lappeenrannan kehitysvammaisten tuki ry:n kanssa.

Yhteystiedot

Lappeenrannan seurakuntayhtymän kehitysvammatyöstä vastaa diakonissa Tuija Tiainen
sähköposti:  tuija.tiainen(at)evl.fi

Lappeenrannan kehitysvammaisten tuki ry:n  yhteyshenkilö on Tiina Reijonen