Erityisnuorisotyön työmuotoja ovat

Tukiaikuistoiminta

Työntekijöihin voi ottaa yhteyttä kuka tahansa, jolla herää huoli nuoren asioista, liittyen esimerkiksi jaksamiseen, ihmissuhteisiin tai päihteidenkäyttöön.

Etsivä katutyö ja Schools’ Out

Etsivä katutyö on kohtaamista, auttamista ja etsimistä. Etsivässä työssä kohdataan nuoria iltaisin ja viikonloppuisin kaupungin kaduilla, kauppakeskuksissa ja yleisillä kokoontumispaikoilla.

Koulunpäätösyön Schools’ Out – katupäivystyksen organisointi. Jos olet tästä kiinnostunut aikuinen niin ota yhteyttä numeroon 040 3126 845 (Juho). Vuosittain vapaaehtoisia ja ammattilaisia päivystää Schools’ Out yönä noin 20-30 henkeä.

Erityisnuorisotyöpainotteinen koulutyö

Erityisnuorisotyöpainotteinen koulutyö on työmuodon merkittävin osa. Pienryhmäluokille järjestetään toimintapäiviä ja pidetään luokkatapaamisia. Yläasteen pienryhmäluokkia, joiden kanssa tehdään säännöllisesti kuukausittaisilla tapaamisilla, on noin 20 kappaletta. Koulutyötä toteutetaan tapaamisina koulupäivän aikana, osallistumalla ja järjestämällä toimintapäiviä, retkiä ja leirikouluja.  Tapaamisten sisällöt vaihtelevat luokkien tarpeiden mukaan, yleisesti sisällöt ovat esimerkiksi kirkkovuoteen liittyvät teemat, nuoren elämänhallinta, eettiset asiat, keskustelua hyvästä elämästä, päihteistä ja nuoria puhuttavista teemoista.

Retket ja Leirit

Erityisnuorisotyö on retkipainotteista ja luontoon suuntautuvaa toimintaa, joka antaa nuorille kokemuksia puhtaasta luonnosta, nuotio ruuasta ja kristillisistä arvoista. Itäsuomen luonto ja Saimaa antaa hienon ulottuvuuden erityisnuorisotyön retkeilyyn.

Avointen ovien toiminta

Alueellista nuorisotyötä teemme tarpeen mukaan.

Jos sinulle herää huoli Lappeenrannassa jonkun asuinalueen nuorista niin ota rohkeasti yhteyttä, niin katsomme mitä voimme tehdä!

Pienryhmät

Pienryhmätoiminta on kohdistettua erityisnuorisotyötä. Ryhmät kootaan yhteistyötahojen kanssa. Pienryhmätoiminta käyttää elämyksellisiä ja toiminnallisia menetelmiä. Toiminta on määräaikaista muutamasta kuukaudesta pariin vuoteen.

Yhteistyö

Erityisnuorisotyötä tehdään yhteistyössä seurakuntien nuorisotyön, diakoniatyön ja muiden työmuotojen kanssa, sekä kaupungin sosiaali-, koulu-, nuorisotoimen kanssa, sekä Eksoten ehkäisevän päihdetyön sekä muiden toimijoiden kanssa.

saarikuva