Diakoniatyö antaa hengellistä, henkistä ja taloudellista tukea elämän vaikeuksissa, kuten työttömyyden, sairauden, surun tai mielenterveysongelmien kohdatessa.

Henkilökohtaisen keskusteluajan diakoniatyöntekijälle voi varata Sammonlahden  kirkon seurakuntatoimistosta, joko käymällä paikan päällä ,os. Hietakallionkatu 7, 53850 Lappeenranta, tai soittamalla p. 0403126208.

Vastaanotoilla ja kotikäynnellä voi puhua kaikista elämän asioista, mutta erityisesti taloudellisiin tilanteisiin liittyvät kysymykset käsitellään diakoniatoimistossa (ajanvaraus). Pieniä taloudellisen avun päätöksiä työntekijät voivat tehdä yhdessä, mutta tietyn summan ylittävät asiat menevät seurakunnan luottamusmiehistä koostuvan johtokunnan päätettäväksi, jolloin päätöstä voi joutua odottamaan joistakin päivistä pariin viikkoon.

Ajanvaraus

Seurakuntatoimisto p. 040 3126208, Hietakallionkatu 7, 53580 Lappeenranta

Henkilökohtaiset yhteydenotot

Diakoni Soili Hämäläinen-Mujo, 040 3126520
Diakonissa, työnohjaaja Jaana Svinhufvud, 040 3126521
etunimi.sukunimi@evl.fi

Diakoniatoimisto

Sammonlahden kirkko, Hietakalliokatu 7, 53850 Lappeenranta

***

Diakonian ja lähetyksen yhteinen kirpputori  toimii kirkon kellarissa!

Diakonialle ja lähetystyölle varoja auttamiseen kartuttava kirpputori toimii Sammonlahden kirkon kellarissa, käynti Sammonkodin puoleisen päädyn luiskasta, tai toistaiseksi (talviaikana) toimistojen ovesta.

Kirkon kivijalan kirppis on todistanut käytännössä todeksi sen Jumalan ihmeen, että antaessaan saa. Kun olemme voineet auttaa tarvitsijaa edullisilla tarvikkeilla toriltamme, olemme saaneet vastaanottaa tilalle taas uusia lahjoituksia. Lämmin kiitos kaikille työtämme tukeneille!

Kirkon kirppis on avoinna kun mainosteline seisoo pihalla!

Solina

eläkeläisten uusi kerho kirkolla on sammonlahtelaisille mahdollisuus tavata ihmisiä ja osallistua vaihtelevaan kerho-ohjelmaan! Tapaaminen on tarkoitettu sekä miehille että naisille.

Kerhotapaamiset keväällä 2018 kirkolla: Joka toinen keskiviikko klo 12.30-14 (parittomat viikot)

28.2.

14.2.

28.2. päiväehtoollinen klo 13 kirkossa

11.4.

25.4.

9.5. mahdollisesti, tarkista kirkollisista.

Tervetuloa!

****

Kaikille avoimet retket, joita tehdään vuodessa muutamia,  tuovat virkistystä ja vaihtelua arkeen.

Lasten ja isovanhempien leiri kesällä on eri sukupolvien yhteinen elämänrikastuskokemus. Seuraava leiri pidetään 31.7.-2.8.2018, ilmoittautumisaika toukokuussa 2018. Ajankohtaiset tiedot ovat  nähtävillä lehtien kirkollisissa sekä www.lappeenrannanseurakunnat.fi .

***

Naisten Pankin neuleklubi tukee KUA/Naisten Pankin kautta naisia maailmalla hankkimaan itsellen ammatin. Teemme käsitöitä yhdessä kirkon takkahuoneessa joka toinen keskiviikko (parillinen viikko) klo 17-18.30. Kerhosta vastaavat vapaaehtoisena Heli Pirttimäk,i sekä diakoni Soili Hämäläinen-Mujo.

Naisten Pankin neuleklubilaisten tekemiä käsitöitä saa ostaa suoraan kirkolta, voi kysyä seurakuntatoimistosta tai diakoniatyöntekijöiltä.

Diakoniatyön kerhot ovat avoimia, niihin voi tulla mukaan myös kesken toimintakauden. Vapaaehtoinen kahviraha. Kerhot eivät toimi kesäkautena.

***

Seurakunta pyrkii myös välittämään vapaaehtoisia ystäviä lähimmäispalveluna ystävää kaipaavalle, tai  ohjaamaan vapaaehtoisapua muuhun tekemisen tarpeeseen. Uutena vapaaehtoistyön ja auttamisen välittäjänä toimii www.vapaaehtoistyo.fi -sivusto, johon seurakuntayhtymä on liittynyt. Myös kirkon aulassa ilmoitustaululla on nähtävinä niitä tehtäviä, jotka juuri nyt kaipaavat tekijää. Vapaaehtoisasioissa voi ottaa yhteyttä työntekijöihin. Erityisesti työalasta vastaa diakoni Soili Hämäläinen-Mujo.

Suruadresseja ja onnittelukortteja diakonian avustustoiminan tukemiseksi on ostettavissa seurakuntatoimistosta.