Diakoniatyö antaa hengellistä, henkistä ja taloudellista tukea elämän vaikeuksissa, kuten työttömyyden, sairauden, surun tai mielenterveysongelmien kohdatessa.

Henkilökohtaisen keskusteluajan diakoniatyöntekijälle voi varata Sammonlahden  kirkon seurakuntatoimistosta, joko käymällä paikan päällä ,os. Hietakallionkatu 7, 53850 Lappeenranta, tai soittamalla p. 0403126208.

Vastaanotoilla ja kotikäynnellä voi puhua kaikista elämän asioista, mutta erityisesti taloudellisiin tilanteisiin liittyvät kysymykset käsitellään diakoniatoimistossa (ajanvaraus). Pieniä taloudellisen avun päätöksiä työntekijät voivat tehdä yhdessä, mutta tietyn summan ylittävät asiat menevät seurakunnan luottamusmiehistä koostuvan johtokunnan päätettäväksi, jolloin päätöstä voi joutua odottamaan joistakin päivistä pariin viikkoon.

Ajanvaraus

Seurakuntatoimisto p. 040 3126208, Hietakallionkatu 7, 53580 Lappeenranta

Henkilökohtaiset yhteydenotot

Diakoni Soili Hämäläinen-Mujo, 040 3126520
Diakonissa, työnohjaaja Jaana Svinhufvud, 040 3126521
etunimi.sukunimi@evl.fi

Diakoniatoimisto

Sammonlahden kirkko, Hietakalliokatu 7, 53850 Lappeenranta

Lasten ja isovanhempien leiri pidetään 31.7.-2.8.2018 Kesärannassa, leirikeskuksessa Joutsenossa.

Leiri on lasten ja aikuisten yhteinen elämänrikastuskokemus! Leirin ohjelma rakentuu monipuolisesti ja vaihtelevasti koko leiriväen yhteisistä ohjelmaosioista. Väliin kuitenkin aikuiset ja lapset toimivat erikseen omissa jutuissaan, joten lasten toivotaan pystyvän toimimaan ryhmässä ilman omaa isovanhempaa. Leirille on etusija niillä perhekunnilla, joissa joku leiriläisistä asuu Sammonlahden srk:n alueella. Leirille voi siis ilmoittautua, mutta leiripaikka varmistetaan kirjeitse tai puhelimella kesäkuun aikana. Ilmoitautuminen jatkuu kunnes leiripaikat ja varapaikat ovat täynnä.

Ilmoittautuminen alkaa ke 2.5.2018, ilmoittautua voi ainoastaan sähköisesti lomakkeella  Jos ilmoittautumisesta tulee kysymyksiä, voitte soittaa diakoni Soili Hämäläinen-Mujo p. 040 3126520. (Lisää tietoa muistakin seurakuntayhtymän leireistä löytyy:  www.lappeenrannanseurakunnat.fi Osallistu - elämänvaiheet - lapset ja lapsiperheet -  kouluikäiset - leirit ja retket - kesäleirit  2018).

Leirin hinta on 65 € aikuiset, 45 € lapset.

***

Diakonian ja lähetyksen yhteinen kirpputori  toimii kirkon kellarissa!

Diakonialle ja lähetystyölle varoja auttamiseen kartuttava kirpputori toimii Sammonlahden kirkon kellarissa, käynti Sammonkodin puoleisen päädyn luiskasta, tai toistaiseksi (talviaikana) toimistojen ovesta.

Kirkon kirppis on avoinna kun mainosteline seisoo pihalla!

Solina

kerho kirkolla on sammonlahtelaisille mahdollisuus tavata ihmisiä ja osallistua vaihtelevaan kerho-ohjelmaan! Tapaaminen on tarkoitettu sekä miehille että naisille.

Kerhotapaamiset ovat joka toinen keskiviikko klo 12.30-14 . Kevään 2018 viimeinen Solina-kerho on keskiviikkona 9.5.2018. Sen jälkeen jäämme kesätauolle, ja kerho alkaa syksyllä syyskuussa, tarkempi päivä ilmoitetaan myöhemmin.

***

Naisten Pankin neuleklubi tukee KUA/Naisten Pankin kautta naisia maailmalla hankkimaan itsellen ammatin. Teemme käsitöitä yhdessä kirkon takkahuoneessa joka toinen keskiviikko (parillinen viikko) klo 17-18.30. Kerhosta vastaavat vapaaehtoisena Heli Pirttimäki sekä diakoni Soili Hämäläinen-Mujo. Neuleklubi jää kesätauolle 16.5.2018, alkaminen syksyllä ilmoitetaan myöhemmin.

Naisten Pankin neuleklubilaisten tekemiä käsitöitä saa ostaa suoraan kirkolta, voi kysyä seurakuntatoimistosta tai diakoniatyöntekijöiltä.

Diakoniatyön kerhot ovat avoimia, niihin voi tulla mukaan myös kesken toimintakauden. Vapaaehtoinen kahviraha. Kerhot eivät toimi kesäkautena.

***

Seurakunta pyrkii myös välittämään vapaaehtoisia ystäviä lähimmäispalveluna ystävää kaipaavalle, tai  ohjaamaan vapaaehtoisapua muuhun tekemisen tarpeeseen. Uutena vapaaehtoistyön ja auttamisen välittäjänä toimii www.vapaaehtoistyo.fi -sivusto, johon seurakuntayhtymä on liittynyt. Vapaaehtoisasioissa voi ottaa yhteyttä kaikkiin työntekijöihin. Erityisesti työalasta vastaa diakoni Soili Hämäläinen-Mujo.

Suruadresseja ja onnittelukortteja diakonian avustustoiminan tukemiseksi on ostettavissa seurakuntatoimistosta.