Kun tavallisesta arjesta tulee ylivoimaista

Parhaimmillaan arki on turvallista ja rauhoittavaa. Arjen rutiinit kertovat, että kaikki sujuu hyvin, eikä voimia tarvitse käyttää perusasioihin.

Aina arki ei kuitenkaan merkitse turvaa ja hyvää oloa, vaan joskus pienetkin askareet tuntuvat ylivoimaisilta tai voimat eivät vain yksinkertaisesti riitä setvimään eteen tulevia pulmia. Elämän hankaluudet voivat koskettaa ketä vaan.

Seurakunnasta löytyy kuulevia korvia ja auttavia käsiä. Ota rohkeasti yhteyttä, elämästä ei tarvitse selvitä yksin. Diakoniatyö auttaa kaikilla elämän alueilla.

Erityisryhmät

Arki on haasteellista, varsinkin jos sitä varjostaa joku aisti- tai kehitysvamma. Erityisryhmien yhteyshenkilöinä koko seurakuntayhtymän alueella, oman paikallisseurakuntansa diakoniavirkansa ohella toimivat:

Kehitysvammatyön yhteyshenkilö: Tuija Tiainen, Lauritsalan srk, p. 040 3126 422

Kuulovammaisten yhteyshenkilö: Katri Smolander, Lappeenrannan srk, p. 040 3126 322 (1.2.2018 alkaen)

Lähimmäispalvelun yhteyshenkilö: Pirkko-Liisa Ojanen, Lappeenrannan srk, p. 0403126320

Näkövammaisten yhteyshenkilö: Marika Gustafsson, Lappeenrannan srk, p. 040 3126 321

Omaishoitajien yhteyshenkilö: Annika Meskanen, Lappeen srk, p.040 3126 620

Yhteiskunnallisen työn yhteyshenkilö: Soili Hämäläinen-Mujo, Sammonlahden seurakunta p. 040 3126 520

Erityistyöstä Joutsenon seurakunnassa vastaa diakoni Tuija Kokki, p. 040 3126 721

Erityisesti nuorten tukena: Vaikeassa elämäntilanteessa olevan nuoren tukena toimii seurakuntayhtymän erityisnuorisotyönohjaaja.

Yhteiskunnallisesta työstä:

Koko yhtymän alueella vastaa Sammonlahden seurakunnan diakonian virkansa ohella Soili Hämäläinen-Mujo, puh. 040 3126 520. Lappeenrannan seurakunnan kappalainen Tiina Huikuri tekee yhteiskunnallista työtä oman seurakuntansa nimeämänä, puh. 040 3126 305. Sähköposti etunimi.sukunimi@evl.fi.

Lappeenrannan seurakuntayhtymän yhteiskunnallisen työn painopisteitä ovat:
  • Työttömyystyö
  • Työpaikkatyö
  • Kontekstuaalinen teologia

Keskustelemme työikäisten kanssa mm. lähimmäisvastuusta ja oikeudenmukaisuudesta, työn ja työttömyyden esiinnostamista kysymyksistä sekä ihmisen ja luonnon arvon toteutumisesta yhteiskunnassa ja kirkossa. Toimimme eri tahojen kanssa yhteistyössä ajankohtaisten yhteiskuntaeettisten kysymysten esille nostamiseksi.

Keskustelu toteutuu vierailuilla työpaikoilla, yhdistyksissä, kahviloissa – kaikissa aikuisten ihmisten elinympäristöissä.

Erityistä toimintaa:

Omat teemajumalanpalvelukset, kuten takapenkkiläisten kirkkopyhä, Hyvän työn sunnuntai, työttömien joulujumalanpalvelus. Toiminta eri työyhteisöissä, kuten Kaakontieto oy, Fazer, Etelä-Saimaa, Osuuspankki ja Käräjäoikeus. Työttömien kesäsaunat.

paha olla

Yhteystiedot, kehitysvammatyö

Kehitysvammatyöstä vastaa diakonissa Tuija Tiainen
sähköposti:  tuija.tiainen(at)evl.fi