Kun tavallisesta arjesta tulee ylivoimaista

Parhaimmillaan arki on turvallista ja rauhoittavaa. Arjen rutiinit kertovat, että kaikki sujuu hyvin, eikä voimia tarvitse käyttää perusasioihin.

Aina arki ei kuitenkaan merkitse turvaa ja hyvää oloa, vaan joskus pienetkin askareet tuntuvat ylivoimaisilta tai voimat eivät vain yksinkertaisesti riitä setvimään eteen tulevia pulmia. Elämän hankaluudet voivat koskettaa ketä vaan.

Seurakunnasta löytyy kuulevia korvia ja auttavia käsiä. Ota rohkeasti yhteyttä, elämästä ei tarvitse selvitä yksin. Diakoniatyö auttaa kaikilla elämän alueilla.

Erityisryhmät

Arki on haasteellista, varsinkin jos sitä varjostaa joku aisti- tai kehitysvamma. Erityisryhmien yhteyshenkilöinä koko seurakuntayhtymän alueella, oman paikallisseurakuntansa diakoniavirkansa ohella toimivat:

Kehitysvammatyön yhteyshenkilö: Tuija Tiainen, Lauritsalan srk, p. 040 3126 422

Kuulovammaisten yhteyshenkilö: Katri Smolander, Lappeenrannan srk, p. 040 3126 322 (1.2.2018 alkaen)

Lähimmäispalvelun yhteyshenkilö: Pirkko-Liisa Ojanen, Lappeenrannan srk, p. 0403126320

Näkövammaisten yhteyshenkilö: Marika Gustafsson, Lappeenrannan srk, p. 040 3126 321

Omaishoitajien yhteyshenkilö: Annika Meskanen, Lappeen srk, p.040 3126 620

Erityistyöstä Joutsenon seurakunnassa vastaa diakoni Tuija Kokki, p. 040 3126 721

Erityisesti nuorten tukena: Vaikeassa elämäntilanteessa olevan nuoren tukena toimii seurakuntayhtymän erityisnuorisotyönohjaaja.

Yhteiskunnallisesta työstä:

Yhteiskunnallinen työ tapahtuu osana kunkin paikallisseurakunnan omaa työtä.

Kappalainen Tiina Huikuri on nimetty yhteiskunnallisen työn vastaavaksi teologiksi Lappeenrannan seurakuntaan, puh. 040 3126 305. Sähköposti etunimi.sukunimi@evl.fi. Muissa seurakunnissa asia on työnjaollisesti valmisteilla, työalaan liittyviä asioita voi tiedustella suoraan seurakunnista.

paha olla

Yhteystiedot, kehitysvammatyö

Kehitysvammatyöstä vastaa diakonissa Tuija Tiainen
sähköposti:  tuija.tiainen(at)evl.fi